Shutterstock

Nieuws Varkensvlees

China blijft productie van varkensvlees opvoeren

22 April 2022 - Redactie Foodbusiness

Ondanks dat de varkensprijzen in China al bijna één jaar onder druk staan, wordt de varkensvleesproductie in het Aziatische land nog altijd stevig uitgebreid.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit de meest recente cijfers van het Chinese statistiekbureau blijkt dat de varkensvleesproductie in het eerste kwartaal is uitgekomen op 15,6 miljoen ton, wat zo'n 14% meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Het was daarbij ook nog eens de hoogste kwartaalproductie sinds het vierde kwartaal van 2018, net na de eerste uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Bovendien ligt de varkensvleesproductie nu weer boven die van de eerste kwartalen van 2017 en 2018.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Landbouw wijst erop dat de grote varkensvleesproductie samenhangt met de forse uitbreiding van de zeugenstapel in het land. Die vond vooral plaats gedurende het tweede kwartaal van 2021. 

Aantal slachtingen stijgt ook
Over het eerste kwartaal werden uiteindelijk 195 miljoen varkens geslacht. Dat zijn er ongeveer 24 miljoen meer dan in het eerste kwartaal van 2021. Met name de grote varkensvleesproducerende bedrijven in het land breiden hun productie, ongeacht de marktsituatie, steeds verder uit. 

Overigens lijkt de slechte marktsituatie nu wel langzaam invloed te krijgen op de omvang van de varkensstapel. Het Chinees statistisch bureau raamt het aantal varkens eind maart op 422,5 miljoen stuks. Dat zijn er 27 miljoen minder dan de 449,2 miljoen varkens die er eind december geteld werden. Mogelijk dat het aantal slachtingen op dit moment dus tegen een piek aanhikt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden