Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Omzet groeit bij Ausnutria harder dan winst

30 Maart 2022 - Redactie Foodbusiness

Kindervoedingsproducent Ausnutria heeft vorig jaar een flinke omzetgroei gerealiseerd (meer dan 11%). De brutowinst ging nog harder omhoog, al steeg de nettowinst met minder dan 4%. De onderneming groeit, qua afzet, vooral in China en behaalt daar ook stevige winstmarges.

Bovenstaande blijkt uit het jaarverslag van de onderneming, die genoteerd is aan de beurs van HongKong. Ausnutria Nederland, waar het grootste deel van het productieapparaat staat, spreekt van een stabiele groei. De omzet steeg met 11,1% naar €1,2 miljard en de winst ging met 3,6% omhoog naar €143,9 miljoen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op €207,7 miljoen, wat 2,6% meer is dan in één jaar eerder.

Sterke winstmarges in China
Deze cijfers zijn iets gematigder dan in 2018/2019, maar nog steeds flink. Ausnutria noteert voor het hele bedrijf een brutowinstmarge van 50,4% en voor eigen merk-kindervoeding nog meer. Daarvan komt krap 57% van de kindervoeding op basis van koemelk en 43% van kindervoeding op basis van geitenmelk. Met dit laatste product is Ausnutria marktleider in China. Het claimt een 'off-line'-marktaandeel voor alle eigen merk-producten in China van 6,9%.

omzetch
China (PRC) heeft een nog steeds groeiend aandeel in de omzet van Ausnutria.

Ausnutria is ook actief op allerlei andere markten, maar het omzetaandeel van de Chinese markt blijft stijgen. Twee jaar terug bedroeg het 86% en het afgelopen jaar bijna 88%. Toch maakt de onderneming zich wel zorgen over de Chinese markt. Ondanks alle inspanningen, blijft het aantal geboortes in China dalen. Vorig jaar met 11,6%. De hoop is dat een reeks nieuwe stimulerende maatregelen het tij zal keren, en dat daarmee ook de markt voor kindervoeding weer groeit, zo schrijft de directie in het jaarverslag.

Controlerend aandeel Yili
In oktober vorig jaar maakte de Chinese zuivelreus Yili bekend dat het een controlerend aandeel van bijna 31% in Ausnutria wilde nemen. Medio maart werd dit officieel een feit en zaten er ook vertegenwoordigers van Yili in het bestuur en management van Ausnutria. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Bedrijven

Winst Ausnutria lager door malaise zuivelmarkt China

Nieuws Melk

Personeel Ausnutria hervat werk na actiemaand

Analyse Ondernemen

Hoe groeibriljant Ausnutria de wind tegen kreeg

Nieuws Bedrijven

Actie bij Ausnutria om 'te lage' ontslagvergoeding

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden