Kindervoeding

Danone

Nieuws Danone

Danone stoot deel Mengniu af, maar verwerft Dumex

Voedingsconcern Danone heeft een complexe 'uitruil' afgesproken met Mengniu. Daardoor doet Danone afstand van enkele minderheidsbelangen in dat bedrijf, maar verwerft het babyvoedingsproducent Dumex.
11 Mei 2022
Ausnutria

Analyse Ausnutria

Ausnutria is baken van rust op Chinese markt

Kindervoedingproducent Ausnutria is, met een jaaromzet van €1,2 miljard, een relatief kleine speler te midden van reuzen als Nestlé, Danone en Mead Johnson. Toch presteert het bedrijf er niet minder om, zeker niet op de grote Chinese markt. Na een hele reeks jaren van uitbundige groei, lijkt wel een rustigere ontwikkelingsfase aangebroken.
7 April 2022
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Omzet groeit bij Ausnutria harder dan winst

Kindervoedingsproducent Ausnutria heeft vorig jaar een flinke omzetgroei gerealiseerd. De brutowinst ging nog harder omhoog, al steeg de nettowinst met minder dan 4%. De onderneming groeit, qua afzet, vooral in China en behaalt daar ook stevige winstmarges.
30 Maart 2022
Cacao

Nieuws Chocolade

Boete voor vetgehalte in chocopasta voor kinderen

Een levensmiddelenfabrikant die zich focust op producten voor baby's en peuters, moet een boete betalen. De reden? Er zit veel meer vet in hun chocopasta voor jonge kinderen dan de wet toestaat.
21 Maart 2022
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Nieuws Babyvoeding

FrieslandCampina brengt Friso terug in Nederland

FrieslandCampina brengt Friso kindervoeding terug op de Nederlandse markt,maar niet in het schap. Het product wordt alleen digitaal aangeboden.
8 September 2021
Frootie

Interview Frootie

'We willen kindervoeding een nieuwe dimensie geven'

Consumenten hebben steeds meer aandacht voor gezondheid. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook voor die van hun kinderen. Dat gold ook voor Wania Pires en Elvia Gonçalves. De moeders maakten veelvuldig zelf verse, gezonde maaltijden voor hun kleintjes, omdat ze hier een gebrek aan zagen in de supermarkt en online. 'En, uiteindelijk vroegen we ons af: waarom gaan we dit niet altijd zo doen, ook voor anderen?' Zo ontstond Frootie, de eerste aanbieder in Nederland van 100% vriesverse vegetarische kindervoeding.
15 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden