Shutterstock

Nieuws Chocolade

Boete voor vetgehalte in chocopasta voor kinderen

21 Maart 2022 - Redactie Foodbusiness

Een levensmiddelenfabrikant die zich focust op producten voor baby's en peuters, moet een boete betalen. De reden? Er zit veel meer vet in hun chocopasta voor jonge kinderen dan de wet toestaat. Dit oordeelt de rechtbank van Rotterdam.

Het voedingsmiddelenbedrijf, waarvan de naam niet bekend is, werd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in eerst instantie met een bestuurlijke boete van €525 opgezadeld. Maar het voedingsbedrijf ging daartegen in beroep en benadrukte een mogelijke onduidelijkheid in de wetgeving: oude regels zouden worden ingetrokken, terwijl nieuwe regels van kracht zouden worden. 

Zes keer meer vet dan toegestaan
De rechtbank van Rotterdam maakte echter korte metten met het verweer van het foodbedrijf en wees erop dat oude wetgeving van kracht is tot het moment van intrekken. Daarbij wordt in de vernieuwde wetgeving hetzelfde geëist. Het punt is dat in kindervoeding niet meer dan 1,1 gram vet per 100 kilojoule mag zitten, terwijl in de gecontroleerde chocoladepasta 7,1 gram werd aangetroffen. Dat is ruim zes keer meer.

Bovenstaande betekent dat de levensmiddelenfabrikant de receptuur van de chocoladepasta voor jonge kinderen moet aanpassen of de productie stop moet zetten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Grondstoffen

Cacaoprijs maakt wilde achtbaanrit

Analyse Grondstoffen

Koersen op cacaomarkten lopen steeds verder uiteen

Nieuws Bedrijven

Mondelēz hint op verdere prijsverhogingen

Analyse Grondstoffen

Cacaonotering daalt naar laagste punt in weken

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden