Rusland

peen foodbusiness

Nieuws Peen

Israëlische peen kan Rusland moeilijk bereiken

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland zorgt in Israël voor behoorlijk wat hinder in de export van peen. Het probleem is zo groot dat tonnen aan verse groenten, zoals in dit geval wortelen, in opslag vastzitten en dreigen te worden vernietigd.
3 Mei 2022
AB InBev

Nieuws AB InBev

AB InBev wil de banden met Rusland verbreken

AB InBev kondigt aan het minderheidsbelang in de joint venture AB InBev Edes te willen verkopen. Daarvoor is het al actief in gesprek met de Turkse partner Anadolu Efes.
25 April 2022
suiker

Achtergrond Suiker

Handelaren houden suiker weg bij de Russen

Rusland kampt inmiddels met een veelvoud aan sancties vanuit het Westen. Inmiddels nemen ook handelsbedrijven actie. Zo zijn er partijen die zendingen suiker bewust omleiden. De hoop is dat de binnenlandse prijzen zo hard oplopen dat de Russische regering wel moet ingrijpen.
11 April 2022
export

Nieuws CBS

Export voedingsindustrie Rusland is 270 miljoen euro

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie heeft afgelopen jaar voor €270 miljoen naar Rusland geëxporteerd. Deze cijfers heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag 21 maart gepubliceerd.
21 Maart 2022
Oekraine

Nieuws Oekraïne

EU bereidt crisispakket landbouw en voedsel voor

De Europese Commissie presenteert volgende week een speciaal steunpakket voor de landbouw en voedselproductie, bedoeld om de voedselzekerheid te borgen en door de oorlog in Oekraïne getroffen sectoren te steunen. Het principe-besluit daartoe is vorige week genomen op een speciale crisistop.
15 Maart 2022
rusland McDonalds

Nieuws Oorlog

Foodbedrijven vertrekken alsnog massaal uit Rusland

McDonald's, Coca-Cola, Heineken en veel andere foodbedrijven die nog actief waren in Rusland, hebben alsnog besloten om het land de rug toe te keren. De afgelopen dagen zwol de kritiek aan tegen grote merken die in Rusland zaken bleven doen.
9 Maart 2022
olie raffinaderij

Achtergrond Olie

Hoe wordt Poetins olie-ambitie doorgezet?

Sinds zijn aantreden in 1999 zet de Russische president Vladimir Poetin in op olie en gas. Hij maakte de hele wereld afhankelijk van zijn fossiele bronnen. Rusland lijkt de westerse wereld nu in de tang te hebben, al werkt het ook de andere kant op. Rusland haalt inkomsten uit onze vraag én gebruikt onze kennis en technologie in de sector.
8 Maart 2022
rusland McDonalds

Nieuws Oorlog

Druk op achterblijvers om Rusland te verlaten

Een lange lijst bedrijven staakt de activiteiten in Rusland. Denk aan grote concerns als Nike, Netflix en Apple. De achterblijvers zoals Coca-Cola, PepsiCo, McDonald's, Burger King, Starbucks en Kentucky Fried Chicken komen steeds meer onder druk te staan om ook te vertrekken.
8 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden