Rusland

rusland Vladimir Putin

Nieuws Oekraïne

Poetin-partij: buitenlandse fabrieken nationaliseren

Fabrieken van bedrijven die willen vertrekken uit Rusland vanwege de invasie in Oekraïne, moeten worden genationaliseerd. Dit zegt secretaris-generaal Andrej Toertsjak van Jedinaja Rossia, de partij van Vladimir Poetin.
8 Maart 2022
Oekraine

Nieuws Oorlog

'Wereldhandel lijdt zeker zes maanden onder oorlog'

“De wereldwijde handel in foodcommodities gaat zeker zes maanden last hebben van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland”, stelt Rabobank in een recente analyse. Die conclusie trekt de bank na het maken van drie scenario’s: wat als we geen sancties instellen, wat als we effectieve sancties tegen Rusland instellen, en wat als we ook effectieve sancties opleggen aan China en niet-conforme economieën?
7 Maart 2022
Heineken

Nieuws Heineken

Heineken stopt met export naar Rusland

Bierconcern Heineken stopt – vanwege de oorlog in Oekraïne – met de export naar Rusland. Verder heeft de multinational laten weten alle investeringen in het land stop te zetten. Heineken meldt echter niets over beperkingen in de lokale productie.
7 Maart 2022
rusland Danone

Nieuws Melk

Danone blijft in Rusland, Valio gaat er uit

Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone blijft wel actief in Rusland, maar schort alle investeringen voorlopig op. Daarbij telt het bedrijf in Oekraïne twee fabrieken: één is gesloten, de ander wordt weer opgestart. Danone stelt zichzelf het doel om mensen te blijven voeden, aldus CEO Laurent Sacchi.
7 Maart 2022

FB TV Cor Pierik

Zo raakt de oorlog in Oekraïne in- en uitvoer

Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne op de handel? We zoomen in op de in- en uitvoer van voeding van en naar Oekraine en Rusland met Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS.
7 Maart 2022
graanexport tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Historisch hoge prijzen op grondstofmarkten

Een historische vrijdag (4 maart) na een turbulente week op de tarwemarkt. Voor het eerst kwam de Matif in Parijs boven de €400 per ton, gevoed door de onzekerheid en het sentiment die de oorlog in Oekraïne met zich meebrengt. Hoe sloten de grondstoffen in Europa deze week? 
4 Maart 2022
euro Boerenbusiness economie

Opinie Han de Jong

Serieus rekening houden met recessie door oorlog

Van nature ben ik een optimistisch mens, zeker als het om de economie en om financiële markten gaat. Als velen pessimistisch zijn, bedenk ik altijd wel een redenering waarom dat pessimisme niet gerechtvaardigd is. Opvallend vaak blijkt mijn optimisme uiteindelijk terecht. De meeste problemen worden op de een of andere manier opgelost en de meeste zaken komen op hun pootjes terecht. Mijn optimisme laat me nu echter volledig in de steek.
4 Maart 2022
Oekraine

Opinie Dick Veerman

Oorlog leidt tot geopolitiek voedsel- en energiebeleid

De energie- en voedselbehoefte, Poetins echte wapens in deze oorlog, blijven bestaan. Ook klimaatverandering en de veiligheidsvraagstukken die daarmee samenhangen blijven bestaan en zijn hoog op het prioriteitenlijstje van politici komen te staan. Poetin dwingt de wereld positie te kiezen en zich vanaf nu voor te bereiden op al die uitdagingen tegelijk.
4 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden