Bedrijfsnieuws AB InBevAB InBev

bier Boerenbusiness

Analyse Bierconsumptie

Brouwers bezorgd over Europese bierconsumptie

Bierbrouwers Heineken, AB InBev en Carlsberg presteerden vorige week hun cijfers voor het derde kwartaal van 2022. En de brouwers profiteren volop van het einde van de pandemie, maar toch zijn er zorgen. Met name Heineken en Carlsberg maken zich zorgen over Europa.
1 November 2022
frites McDonalds

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: McDonald's, AB InBev, Unilever en Corbion

Veel bedrijven publiceren deze week de kwartaalcijfers. De berichten daarover verschijnen in de loop van de dag op deze pagina. Vandaag worden onder meer cijfers van Corbion, Unilever, AB inBev en McDonald's verwacht.
27 Oktober 2022
Leffe

Nieuws AB Inbev

Oekraïners roepen op tot boycot van Leffe

Vorige week werd bekend dat het Belgische bedrijf AB InBev het speciaalbier Leffe, een van de bekendste speciaalbieren ter wereld, gaat brouwen in Rusland. Een oproep tot een boycot van het bier klinkt daardoor steeds luider. 
30 Augustus 2022
AB InBev

Nieuws AB Inbev

Russische brouwerijen gaan Leffe maken

Leffe, het speciaal bier van het Belgische bedrijf AB InBev wordt binnenkort ook in zeven Russische brouwerijen gemaakt. Dit is opvallend want daarmee is AB InBev een van de weinige westerse bedrijven dat de activiteiten in Rusland niet heeft stilgezet na de Russische inval in Oekraïne.
23 Augustus 2022
AB InBev Jupiler

Nieuws Kwartaalcijfers

AB InBev ziet vertrek uit Rusland terug in winst

De keuze voor een versnelde digitale transformatie heeft goed uitgepakt voor AB InBev. Over het eerste kwartaal heeft het concern een omzetstijging gerealiseerd van 11,1%. De winst daalde daarentegen flink. Het vertrek uit Rusland ligt daar grotendeels aan ten grondslag.   
5 Mei 2022
AB InBev

Nieuws AB InBev

AB InBev wil de banden met Rusland verbreken

AB InBev kondigt aan het minderheidsbelang in de joint venture AB InBev Edes te willen verkopen. Daarvoor is het al actief in gesprek met de Turkse partner Anadolu Efes.
25 April 2022
AB InBev Jupiler

Analyse AB InBev

Biervolumes AB InBev zorgen voor lagere schuld

AB InBev, de producent van onder meer Jupiler, Hertog Jan en Corona, heeft in 2021 'historisch hoge biervolumes' weggezet. Sinds de overname van SAB komt de schuldratio onder vier keer de EBITDA.
28 Februari 2022
AB InBev

Interview Graeme Hamilton

'Ook het jaar 2022 wordt een turbulent jaar'

In de rubriek 'Food People' spraken we deze week met Graeme Hamilton, procurement director bij AB InBev. 'De prijsvolatiliteit in grondstoffen lijkt nog niet ten einde te zijn. Dus ook dit jaar verwachten we een turbulent jaar.'
19 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden