Bedrijfsnieuws AB InBevAB InBev

brouwgerst bier foodbusiness bierbrouwerij

Nieuws AB InBev

AB InBev wil dat Franse brouwer naam wijzigt

Advocaten van de Belgische bierbrouwerij AB InBev hebben afgelopen week een brief gestuurd naar een Franse hobbybrouwer in het dorpje Lanleff (Bretagne). Daarin verzoeken zij de Franse producent om de naam van zijn brouwerij te veranderen. Die lijkt volgens AB InBev namelijk te veel op het merk Leffe.
3 Januari 2022
AB InBev

Nieuws Ab Inbev duurzaamheid

Brouwer AB InBev wil in 2028 klimaatneutraal zijn

AB InBev wil vijf grote brouwerijen in Europa in 2028 klimaatneutraal hebben gemaakt. Het doel is dat er een jaarlijkse CO2-reductie wordt bereikt van 110.740 ton CO2, wat gelijk staat aan de uitstoot van bijna 35.000 personenauto's. De ambities passen in de nieuwe purpose van de brouwer, waarbij onder andere groene stroom wordt ingezet.
13 December 2021
AB InBev

Analyse Ab Inbev

Ab Inbev kampt met dalende tendens op beurs

Het aandeel van Ab Inbev zakt sinds de introductie van de omikronvariant op het wereldtoneel, maar kampt al wat langer met een dalende tendens. De Vlaamse brouwerij kondigde juist vorige week aan de bierprijzen te verhogen vanaf 1 januari 2022. De prijzen van grondstoffen, verpakkingen plus energie en transport zijn extreem gestegen waardoor de Belgische drankengigant zich genoodzaakt ziet de prijzen te verhogen.
6 December 2021
Blockchain

Nieuws Blockchain

AB InBev gaat productie verbeteren met blockchain

Brouwerij AB InBev start in de Europese Unie met een pilot om de bierproductie te verduurzamen. Daarvoor maakt het gebruik van blockchain. De brouwerij wil de hele toeleveringsketen zo traceerbaar maken: van boer tot eindconsument. De pilot start bij de gerstboeren in het noordoosten van Frankrijk en gaat zo door naar de brouwerijen in Antwerpen en Leuven. 
15 November 2021
bier

Nieuws Kwartaalcijfers

Tweede kwartaal pakt goed uit voor AB InBev

Bierbrouwer AB InBev kan zeer positief terugkijken op het tweede kwartaal. De kwartaalcijfers laten zien dat de omzet – met $13,5 miljard – ruim 27% hoger ligt dan in dezelfde periode een jaar eerder. De opbrengsten per hectoliter zijn afgelopen kwartaal met bijna 6% toegenomen. De groei is daarmee groter dan voor de coronapandemie.
2 Augustus 2021
AB InBev

Nieuws Duurzame verpakkingen

Biermerk Bud investeert in duurzame verpakking

Bud, een van de biermerken van brouwerij AB InBev, investeert in een duurzamere verpakking. Het product is vanaf nu namelijk verkrijgbaar in krat en hervulbare statiegeldfles. Dat maakt het merk in een persbericht bekend. Dit is in lijn met de doelstelling van AB InBev om in 2025 alle verpakkingen 100% circulair te hebben.
5 Mei 2021
AB InBev

Nieuws AB InBev

AB InBev kiest voor elektrische vrachtwagen

Bierbrouwer AB InBev werkt sinds eind april met een elektrische tankbierwagen. Het wil de horeca zo CO2-neutraal beleveren. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. In eerste instantie worden alleen de horecabedrijven in de provincie Noord-Brabant met deze vrachtwagen beleverd, maar het doel is wel om binnen enkele jaren alle horeca in Nederland op deze manier van bier te voorzien.
30 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden