AB InBev

Nieuws Duurzame verpakkingen

Biermerk Bud investeert in duurzame verpakking

5 Mei 2021 - Kimberly Bakker

Bud, een van de biermerken van brouwerij AB InBev, investeert in een duurzamere verpakking. Het product is vanaf nu namelijk verkrijgbaar in krat en hervulbare statiegeldfles. Dat maakt het merk in een persbericht bekend. Dit is in lijn met de doelstelling van AB InBev om in 2025 alle verpakkingen 100% circulair te hebben.

AB InBev, de brouwer achter biermerk Bud, heeft als doel om in 2025 alle verpakkingen 100% circulair te hebben. Daarom wordt het bier inmiddels al gebrouwen met 100% hernieuwbare elektriciteit. Een nieuwe stap richting dat doel is de investering in een duurzamere verpakking. Bud is vanaf nu namelijk verkrijgbaar in krat en hervulbare statiegeldfles. Een leuk detail: de kratten zijn voorzien van 'crate cover art', gemaakt door Nederlandse kunstenaars.

"Sinds de lancering van Bud in de zomer van 2019 hebben we ruim 40 miljoen flesjes verkocht. Bud slaat aan en daarom investeren we nu in een eigen hervulbare fles en krat. Nederland is wereldwijd het allereerste land dat Bud in krat gaat verkopen", aldus Jasper Kessels, Retaildirecteur Bierbrouwerij AB InBev. "Met onze hervulbare statiegeldfles en het krat laten we zien dat duurzaamheid een topprioriteit is."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Interview Verpakkingen

'Vervangen van aluminium is pas de eerste stap'

Analyse Verpakkingen

Klimmende papierprijs krijgt weerslag op karton

Achtergrond Verpakkingen

Van glas en blik naar karton: 'begin van transitie'

Achtergrond Verpakkingen

Nog meer Europese verpakkingseisen op til

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden