Verpakkingen

Verpakkingen

Achtergrond Verpakkingen

Nog meer Europese verpakkingseisen op til

Terwijl de SUP-richtlijn (onder meer verantwoordelijk voor de heffing op wegwerpplastic) voor de nodige uitvoerproblemen zorgt, zijn er nog meer Europese verpakkingsregels in de maak. Europa heeft onlangs een nieuwe stap gezet om te komen tot een verpakkingswet.
4 Januari 2024
melk schoolmelk

Nieuws Ondernemen

Onvoldoende melkpakjes in VS door kartontekort

In de VS is het kleine pakje melk een essentieel onderdeel van maaltijden op scholen, in gevangenissen en in verzorgingstehuizen. Er is echter een probleem, er is een tekort aan melkkarton.
13 November 2023
Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Verpakkingen

Brussel wil hervulbare verpakkingen verplichten

Wegwerpplastic was met de SUP(single-use plastic)-richtlijn sinds juli vorig jaar al behoorlijk aan banden gelegd, maar dat gaat de Europese Commissie nog niet ver genoeg. Vandaag (30 november) kwam de Commissie met voorstellen waarin bedrijven onder meer (deels) verplicht worden gesteld om hervulbare verpakkingen te gebruiken.
30 November 2022
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking chips

Achtergrond Verpakkingen

Waarom is mijn zak chips zo snel leeg? Reden: inflatie

Dit is hoe fastfoodketens, supermarkten en andere partijen in de foodketen de hoge prijzen door inflatie gaan oplossen. Want dat alle grondstofprijzen enorm zijn gestegen, is algemeen bekend. Dat een deel van deze prijsstijgingen nog niet zijn doorgevoerd is ook te zien aan de inflatiecijfers, maar ook aan de consument die nog redelijk fors geld blijft uitgeven.
3 Juni 2022
groente Verpakkingen

Opinie Thijs Geijer

De plastic puzzel in de voedingssector

Bevolkingsgroei en veranderende consumptiepatronen werken versterkend in de groei van het aantal verpakkingen. Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en consumenten hebben een deel van de oplossing in handen.
24 Mei 2022
Kraft Heinz

Nieuws Verpakkingen

Kraft Heinz stapt over op kartonnen ketchupfles

Ketchup in een kartonnen knijpfles. Daarmee denkt Kraft Heinz een grote stap te zetten op weg naar 100% recyclebare, herbruikbare of composteerbare verpakkingen in 2025. Voor de kartonnen fles, gemaakt van houtpulp, werkt Kraft Heinz samen met Pulpex.
18 Mei 2022
Verpakkingen

Nieuws Verpakkingen

Verpakkingsmaterialen blijven in prijs stijgen

De gemiddelde prijs voor verpakkingsmaterialen is over de maand maart met 3,7% toegenomen. Met name de stijgende prijzen voor aluminium en kunststof spelen een rol in de prijsstijging. Papier is deze maand redelijk stabiel gebleven.
25 April 2022
Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Verpakkingskosten

Productiekosten papier zijn nu écht een probleem

De productiekosten voor papier zijn inmiddels een groot probleem geworden voor producenten in de Europese Unie. De problemen zijn nu zo groot dat verschillende producenten hun productie hebben stopgezet.
8 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden