Verpakkingen

Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Verpakkingskosten

Verpakkingsmaterialen wederom in prijs gestegen

De gemiddelde prijs voor verpakkingsmaterialen, verzameld in de Global Packaging Category Index van marktbureau Mintec, is over februari met 6,7% gestegen ten opzichte van de prijs in januari. Bedrijven waren gemiddeld $1.899 per ton kwijt.
21 Maart 2022
Verpakkingen

Nieuws Verpakkingskosten

Papier en aluminium blijven in prijs stijgen

De gemiddelde prijs voor verpakkingsmaterialen, verzameld in de Global Packaging Category Index van marktbureau Mintec, is afgelopen maand met 1,4% gedaald. Bedrijven waren gemiddeld $1.748 per ton kwijt. Op jaarbasis is echter nog een flinke stijging zichtbaar (+38%) én over heel het jaar ging de prijs ook hard omhoog (+32%). Hoe bewegen papier, kunststof en metaal afzonderlijk van elkaar?
31 Januari 2022
Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Verpakkingskosten

Daling zichtbaar in verpakkingskosten

De Global Packaging Mintec Category Index heeft voor het eerst in negentien maanden (sinds mei 2020) een afname laten zien. Het gaat om een min van 5%. De prijsdaling van verpakkingsmaterialen wordt grotendeels veroorzaakt door zwakkere prijzen voor kunststof in de Verenigde Staten. Papieren verpakkingen blijven duur.
3 Januari 2022
bedrijfsopvolging Boerenbusiness bedrijfsovername

Nieuws Verpakkingsindustrie

PFF Group wil met Sirap UK assortiment diversifiëren

Sirap UK, een onderdeel van het Italiaanse Sirap Group, is overgenomen door verpakkingsspecialist PFF Group. Dat maken beide partijen deze week bekend. Deze overname biedt PFF Group een mogelijkheid om het productassortiment te diversifiëren.
24 November 2021
supermarkt vlees

Nieuws Verpakkingsindustrie

Gemaksverpakking zal terrein winnen

De gemaksverpakking zal komende jaren verder terrein winnen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Vooral als het gaat om verpakkingen voor vlees, gevogelte en zeevruchten wordt een groei in de vraag voorzien.
22 November 2021
supermarkt Plus

Nieuws PLUS

PLUS bespaart op plastic vleesverpakkingen

De afgelopen jaren heeft supermarktketen PLUS, samen met vleesleveranciers, verschillende vleesverpakkingen aangepast. Het doel? Het gebruiken van minder plastic en meer mono en gerecycled materiaal. Met de genomen maatregelen is bijna 200.000 kilogram plastic bespaard.
15 Oktober 2021
supermarkt Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Verpakkingsindustrie

Frankrijk start langzaam met uitbannen van plastic

Frankrijk is een van de eerste landen in de Europese Unie die daadwerkelijk stappen zet om de hoeveelheid plastic(afval) te verminderen. Vanaf 1 januari 2022 is het verboden om een dertigtal groenten en fruit in een plastic verpakking te verkopen. Het betreft onder meer aardappelen, bloemkool, komkommers en sinaasappelen. Maar, is zo’n maatregel wel effectief? Experts twijfelen erover.
13 Oktober 2021
Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Recycling

Steeds meer fabrikanten recyclen plastic flessen

Coca‑Cola Nederland kondigde deze week aan volledig over te stappen op flessen van 100% gerecycled plastic. Zij zijn niet de enige die stappen zetten op dit gebied. Volgens Taco Juriaanse, directeur van De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS), zijn er steeds meer fabrikanten die stappen in deze richting zetten. Enerzijds in lijn met hun bedrijfsvisie en anderzijds in lijn met de Europese wetgeving.
9 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden