Bierprijs

bier

Nieuws Bier

'Lagere marges of hogere bierprijs door hoge kosten'

De (indirecte) gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn enorm voor de biermarkt, zo schrijven de analisten Francois Sonneville en Maria Afonso van Rabobank in een analyse. 'We verwachten verdere kostenstijgingen die leiden tot lagere marges in de waardeketen, hogere prijzen voor consumenten of een combinatie van beide.'
16 Maart 2022
Heineken

Nieuws Heineken

Heineken stopt met export naar Rusland

Bierconcern Heineken stopt – vanwege de oorlog in Oekraïne – met de export naar Rusland. Verder heeft de multinational laten weten alle investeringen in het land stop te zetten. Heineken meldt echter niets over beperkingen in de lokale productie.
7 Maart 2022
gerst brouwgerst bier bierbrouwerij

Nieuws Brouwgerst

'Mout is duurder, maar lijkt nog niet uitverkocht'

De prijs van mout, voor de productie van bier, is de afgelopen maanden extreem hard gestegen. Eén van de redenen hiervoor is de gestegen vraag naar gerst vanuit de veevoerindustrie én het beperkte aanbod. De huidige grondstofrally helpt ook niet mee in de prijsvorming. Maar uitverkocht is mout nog niet, zo melden insiders.
4 Maart 2022
gerst brouwgerst graan - agri

Analyse Gerst

Tekort aan bier ligt nog niet direct in verschiet

Brouwgerst is een essentieel onderdeel in de productie van bier en daardoor ook niet zomaar te vervangen. Dat levert inmiddels al maanden uitdagingen op voor de bierindustrie. De grondstof is namelijk steeds beperkter beschikbaar, blijkt uit de wereldwijde eindvoorraad die het Amerikaanse ministerie van Landbouw publiceert. De stabiele vraag en het dalende aanbod zorgen ook voor prijzen die de pan uit rijzen. Al hoeft voor een tekort aan bier voorlopig niet gevreesd te worden.
14 Februari 2022
bier

Nieuws Bierverkoop Duitsland

Duitse bierverkoop weer gedaald door corona

De Duitse brouwerijen verkochten in 2021 in totaal zo'n 8,5 miljard liter bier. Dat is een daling van 2,2% in vergelijking tot 2020. Zo blijkt uit cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek. De bierverkoop daalt al jaren in Duitsland. In het coronajaar 2020 daalde de bierverkoop al met 5,5% ten opzichte van het jaar ervoor. Maar eigenlijk daalt de Duitse bierverkoop al sinds de jaren negentig. 
4 Februari 2022
bier

Nieuws Bier

Nederlandse biermarkt is nog niet op volle kracht

De Nederlandse biermarkt is nog niet terug op volle kracht. Zowel de verkopen, productie als export lagen afgelopen jaar lager dan voor de coronapandemie. Wel is enig herstel zichtbaar ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Nederlandse Brouwers.
17 Januari 2022
Boerenbusiness

Interview MaGie Creations

Biergraan verwaarden tot ingrediënt voor de industrie

Biergraan is de grootste reststroom vanuit bierbrouwers. Het wordt in ons land alleen gebruikt om melkkoeien of varkens te voeren. MaGie Creations ontdekte dat biergraan zeer voedzaam is, door het hoge eiwit- en vezelgehalte. Daarom ontwikkelde ze een proces om het te verwaarden tot ingrediënt voor de voedingsindustrie. 'Wij willen een meerwaarde uit grondstoffen halen', aldus founder Madeleine Gielens.
5 November 2021
bier Boerenbusiness

Nieuws Nationaal Bieronderzoek

Kwart ziet bierblikjes met statiegeld niet zitten

Van de bierdrinkers verwacht 24% dat ze na invoering van statiegeld op blik minder blikjes bier zullen kopen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Nationaal Bieronderzoek van de Nederlandse Brouwers. Vanaf 31 december 2022 zit er 15 cent statiegeld op blikjes.
25 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden