Bierprijs

bier Boerenbusiness

Achtergrond Bier

Blikbier schudt negatief imago van zich af

Op International Beer Day, elke eerste vrijdag van augustus, wordt (de smaak van) bier gevierd. Over de hele wereld brengen bierliefhebbers een toost uit. Grote kans dat dat niet alleen met glazen en flesjes gebeurt, want bier in blik is een ware trend aan het worden. Ook in de horeca.
6 Augustus 2021
bier

Achtergrond Bier

Verenigde Staten halen veel bier uit Nederland

Ondanks alle coronagerelateerde beperkingen hebben de Verenigde Staten meer bier geïmporteerd. Er is een plus zichtbaar van 2,1%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Mexico, Nederland en België zijn de belangrijkste leveranciers. Hoeveel ton bier exporteerden zij afgelopen jaar naar de Verenigde Staten?
5 Augustus 2021
bier

Nieuws Export

Nederland blijft grootste bierexporteur van Europa

Nederland was in 2020 wederom de grootste bierexporteur van de Europese Unie en de op één na grootste van de wereld. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar werd door Nederland voor ruim €2 miljard aan bier geëxporteerd, met name richting de Verenigde Staten, waarvan €121 miljoen aan alcoholvrij bier. Het grootste bierexportland ter wereld is Mexico. Wat alcoholvrij bier betreft, is Nederland nummer 1.
20 Juli 2021
bier

Nieuws Bier

Bierbrouwerij Gulpen deels stilgelegd na wateroverlast

De bierbrouwerij Gulpener is deels stilgelegd vanwege de wateroverlast van de afgelopen dagen in Zuid-Limburg. Omdat het elektriciteitsnet instabiel is, kan de brouwer uit Gulpen voorlopig geen fusten en flessen vullen. Leveringen gaan nog wel door, meldt het ANP.
15 Juli 2021
bier Carlsberg

Achtergrond Alcoholvrij

Brit ziet prijs alcoholvrij alternatief nog als barrière

De verkoop van alcoholvrije dranken laat wereldwijd een stijgende lijn zien, al is de acceptatiegraad in het ene land al wel groter dan in het andere. Dat verschil zie je ook tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Uit nieuw onderzoek van Lumina Intelligence blijkt dat veel Britten de prijs van het alcoholvrije alternatief nog te hoog vinden. In ons eigen kikkerlandje wordt dat niet herkend, zo meldt de Vereniging Nederlandse Brouwers desgevraagd. Hoe zit dat?
28 Juni 2021
wijn

Nieuws Alcohol

Alcoholconsumptie neemt de komende jaren toe

's Avonds met een biertje of wijntje op de bank in plaats van in de kroeg. Door de coronacrisis was dit het afgelopen jaar normaal. We kochten daardoor ook fors meer alcoholische dranken bij de supermarkt of slijter. Dit terwijl we in totaal niet meer alcohol nuttigden dan voorheen. Voor de komende jaren is dat wel de verwachting, meldt marktbureau IWSR. Voor komende jaren wordt een toename verwacht van 1,5% van de wereldwijde alcoholconsumptie.
21 Juni 2021
Boerenbusiness Cayle Lackten Sven van Oort

Nieuws The Loft Maastricht

The Loft moet straks dé hotspot zijn voor craft beer

Een unieke plek creëren waar je kunt genieten van de nieuwste en gekste craft beers én tegelijkertijd kunt genieten van heerlijke gerechten. Dat is de ambitie van Cayle Lackten, Sven van Oort en Philippe Piters. En ze laten het niet bij dromen. De verbouwing is inmiddels in volle gang en in augustus opent The Loft in Maastricht hopelijk zijn deuren. Philippe vertelt er meer over in een interview met Foodbusiness.
2 Juni 2021
bier

Analyse Gerst

Wordt bier duurder door schaarste brouwgerst?

Maïs en soja(meel) zijn duur. En dat betekent dat afnemers en voerfabrikanten op zoek gaan naar alternatieven. In eerste instantie was dat tarwe, maar ook gerst blijkt nu populair – vooral in China. De gerstnotering is daarmee tot boven de tarwenotering gestegen, een vrij uitzonderlijke situatie. Zorgt het ervoor dat bier straks duurder wordt?
31 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden