Aardappelen

aardappelen aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt speelt sterk staaltje blufpoker

Het nieuws staat bol van recordbrekende prijzen voor veel grondstoffen. Fritesaardappelen komen in dat lijstje niet voor. De prijsvorming stelt menig grondstofleverancier (de teler van de aardappelen) dit seizoen teleur. Dat heeft ook gevolgen voor het nieuwe teeltseizoen dat in volle gang is. Achter de deuren van de aardappelfabrieken is het ook verre van rustig.
25 April 2022
aardappelen aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Duitse foodsector verwerkt recordaantal aardappelen

Afgelopen jaar zijn in Duitsland meer aardappelen verwerkt tot voedingsmiddelen dan ooit tevoren. Het gaat in totaal om 3,76 miljoen ton. Vooral de productie van diepvriesproducten was in trek.  
12 April 2022
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Consumptieaardappelen bijna op in Griekenland

Consumptieaardappelen zijn in Griekenland bijna uitverkocht. Dat zorgt ervoor dat de resterende hoeveelheid voor hoge bedragen over de toonbank gaat. Insiders voorspellen dat het land dit jaar bijzonder veel vroege aardappelen moet importeren. De zoektocht is in volle gang, met Egypte als belangrijkste leverancier.
18 Maart 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Aardappelen

Duitse retail ziet balans in biologische aardappelen

Duitse supermarktketens zien dat de voorraad van binnenlandse biologische aardappelen langzaam opdroogt. Een volledige omschakeling naar geïmporteerd aanbod wordt echter pas begin/half mei verwacht. Toch levert dat niet direct problemen op, zo is de verwachting. Vraag en aanbod zijn namelijk goed in balans.  
15 Maart 2022
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Australiërs eten meer aardappelen dan ooit

Afgelopen jaar hebben consumenten in Australië meer aardappelen dan ooit geconsumeerd, meldt onderzoeksbureau Hort Innovation. Zowel in de supermarkt als buitenshuis werd vaker gekozen voor een aardappelvariëteit. In de vraag kon goed worden voorzien, want ook de productie steeg fors. Al verwachten agrarisch ondernemers niet dat de recordproductie dit seizoen alweer wordt overschreden.  
21 Februari 2022
aardappelen

Nieuws CêlaVíta

Schrappen van banen bij CêlaVíta is noodzakelijk

Een 'sociaal plan', het schrappen van 35 fulltime banen en een hervorming van de cao. Dat zijn de drie manieren waarop fabrikant van aardappelproducten CêlaVíta de eigen toekomst zeker hoopt te stellen. Een vrijwillige vertrekregeling is daarbij leidend, al kan niet worden uitgesloten dat er uiteindelijk ook gedwongen ontslagen vallen.
21 December 2021
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Lockdownvrees drukt stempel op aardappelmarkt

Nu het aantal besmettingen snel oploopt, hangen strengere maatregelen als een donkere wolk boven de aardappelmarkt. De angst voor nieuwe lockdowns zet de prijzen onder druk. Toch loopt de afzet nog altijd als een trein en is er zeker geen overvloedig aanbod.
22 November 2021
aardappelen Albert Heijn biologisch

Achtergrond Aardappelen

Duitsland ziet tekort aan biologische aardappelen

Duitsland ziet een tekort aan biologische aardappelen ontstaan. De eigen oogst van biologische aardappelen valt 10% tot 30% lager uit, terwijl de vraag vanuit de consument afgelopen maanden met 8% is gegroeid. Er moet door inkopers van supermarkten daarom nu al nagedacht worden over import uit verre bestemmingen. Die onzekerheid heeft ook effect op de prijzen.
17 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden