Aardappelen

aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws Aardappelen

Nederlander eet meer kruimige aardappelen

De Nederlandse Aardappel Organisatie viert deze week de aftrap van het stamppotseizoen. Dit Hollandse gerecht lijkt steeds meer in trek, want afgelopen winter nam de consumptie van (iets) kruimige aardappelen – oftewel stamppotaardappelen – met 3% toe tot ruim 2,5 miljoen kilo. De verwachting is dat die trend doorzet.
15 November 2021
aardappelen

Achtergrond Aardappelen

Handel in aardappelen fors lager in coronajaar

Aardappelproducenten zagen hun afzetkanalen in de glorietijden van de coronapandemie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is dan ook niet vreemd dat cijfers van IndexBox nu aantonen dat de wereldwijde export in aardappelen in het coronajaar flink geslonken. In volume is een daling zichtbaar van iets meer dan 11%, in waarde kwam de handel zelfs onder de $5 miljard uit. De gemiddelde exportprijs voor een ton aardappelen daalde met 6,3%.
16 September 2021
frites Mayonaise

Inside Aardappelen

Fritesconsumptie terug op pre-coronaniveau

Zo'n anderhalf jaar na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft de export en consumptie van frites wereldwijd weer een niveau bereikt van voor de crisis. Dat blijkt uit exportcijfers van dit voorjaar en het begin van de zomer. Wel zijn enkele opmerkelijke verschuivingen zichtbaar. Wat die zijn lees je in deze analyse over de Europese en mondiale fritesmarkt.
30 Augustus 2021
aardappelen kisten Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston/Meijer bouwt nieuwe fritesfabriek

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat een nieuwe fritesfabriek bouwen in Kruiningen. De jaarlijkse productiecapaciteit van de bestaande locatie wordt hiermee met 180.000 ton verhoogd.
27 Juli 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws Vegan

Nieuwe plantaardige drank: aardappelmelk

Amandelmelk, rijstdrank en sojamelk zijn al ingeburgerd. Haverdrank en kokosmelk kennen we inmiddels ook al. Maar er is nu een nieuwe plantaardige drank op de markt gebracht: aardappelmelk. 
27 Juli 2021
aardappelen Polen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Farm Frites en Aviko breiden uit in Polen

Farm Frites Poland SA – de joint venture tussen Farm Frites en Aviko Potato – gaat zijn productiecapaciteit in het Noord-Poolse Lębork uitbreiden. In 2023 moet de nieuwe productielijn voor frites operationeel zijn. De grootste klant van de aardappelverwerker is Polen.
26 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden