Groenten en fruit

avocado

Nieuws Avocado

'Populariteit van de avocado blijft groeien'

Avocado's winnen nog altijd sterk aan populariteit. De avocadomarkt in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk groeide de afgelopen tien jaar bijvoorbeeld gemiddeld met ruim 12% per jaar.
9 Mei 2022
A-Insights

Aangeboden door A-INSIGHTS

Trend Reports: impact Covid-19 op agri-food

A-INSIGHTS gelooft dat intuïtie en ervaring niet voldoende zijn om de juiste strategische beslissingen te kunnen nemen; je hebt betrouwbare inzichten nodig. Daarom hebben we de financiële gegevens van vier grote agri-foodsectoren geanalyseerd met als belangrijkste vraag: wat was de impact van Covid-19?
15 April 2022
Hak

Nieuws HAK

Hak wil scoren met groenteteelt van dichtbij

Groentefabrikant HAK in Giessen wil de consument meer producten van dichtbij laten eten, zonder daarbij terug te vallen op een verschraald aanbod. HAL zet daarom in op de campagne 'liefde voor lokaal' en laat met een Veldvinder zien waar veel teelten plaatsvinden.
11 April 2022
Diepvriesfruit

Nieuws Vriesfruit

Handel in diepvriesfruit stijgt naar $7 miljard

De wereldwijde handel in diepvriesfruit is afgelopen jaar naar ongeveer $7 miljard gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktbureau IndexBox. Polen, Egypte, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk speelden vorig jaar de grootste rollen in de handel in diepvriesfruit.
4 April 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Groente en fruit

'Maak haast met schrappen btw op groenten en fruit'

'Maak haast met het schrappen van btw op groenten en fruit.' Dat is de oproep die een deel van de Tweede Kamer deed in een debat met staatssecretaris Van Ooijen. Die laatste meldt echter dat het lastig is om exact af te bakenen wat precies onder groente en fruit geschaard moet worden.
28 Maart 2022
brood

Nieuws Coronacrisis

Bakker weet consument wél aan zich te binden

De coronapandemie heeft niet alleen in een flinke omzetstijging bij de supermarkten geresulteerd, maar ook de speciaalzaken werden flink meer bezocht. De bakker is echter de enige die de consument ook écht aan zich heeft weten te binden. Dat meldt NU.nl, op basis van cijfers van marktbureau GfK.
25 Maart 2022
Dole

Analyse Dole

Dole ziet winst stijgen, verwachting 2022 onzeker

Voedingsmiddelenbedrijf Dole Plc, bij het grote publiek vooral bekend als aanbieder van bananen, heeft 2021 met een hogere omzet en winst afgesloten. Het bedrijf verwacht echter wel dat de groei van de onderliggende resultaten dit jaar tot stilstand komt. Dole kampt namelijk met een aanzienlijke kostenpost na een omvangrijke terugroepactie.
17 Maart 2022
HelloFresh

Analyse Hello Fresh

Beurskoers HelloFresh blijft dalen na jaarcijfers

Op zich waren het mooie groeicijfers die het Duitse HelloFresh dinsdag 1 maart presenteerde over 2021. In het tiende jaar van het bestaan werden ruim 60% meer maaltijdboxen bezorgd. De omzet steeg met 61,5%, maar de winstgroei bleef achter. Dat heeft de aandelenkoers geen goed gedaan.
7 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden