Groenten en fruit

groente boerderijwinkel Landwinkel

Nieuws Btw-verlaging

Btw-verlaging op groente en fruit duurt nog jaren

Het nieuwe kabinet wil graag dat de btw op groenten en fruit in Nederland naar 0% wordt verlaagd. Dit is in lijn met de wens van de Europese ministers van Financiën. Nu blijkt echter dat de transitie naar een btw-vrijstelling nog jaren kan duren. Een aanpassing doorvoeren in de ICT-systemen van de Belastingdienst blijkt namelijk veel tijd te kosten.  
24 Januari 2022
groente Boerenbusiness fruit

Nieuws GroentenFruit Huis

Export groente en fruit naar VK onder druk

De export van verse groente en fruit vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar gedaald met 12%, ten opzichte van 2020. Dit raakt met name de wederuitvoer. De export van in Nederland geteelde producten bleef stabiel. 
12 Januari 2022
euro

Nieuws Btw-verlaging

Btw-vrijstelling groenten en fruit in zicht

Een btw-heffing op groenten en fruit is vanaf komend jaar verleden tijd. Althans, dat is de wens van de Europese ministers van Financiën. Zij zijn afgelopen week tot het besluit gekomen om lidstaten de ruimte te geven om niet langer btw te heffen op groenten en fruit. Het is nog wel de vraag of Nederland meegaat in de besluitvorming.
13 December 2021
Boerenbusiness

Interview Van Gelder

Met innovaties naar de toekomst kijken

Van Gelder groente & fruit heeft een nieuwe gebouw geopend, met een modern orderpicksysteem. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, want de maanden ervoor waren best pittig door de coronacrisis. Er werd 50% minder omzet gedraaid; immers een groot deel gaat naar de horeca. 'Dat waren pittige tijden. We zijn blij dat alles nu weer open is. We kijken vooruit', aldus mede-directeur Jan van Gelder.
30 September 2021
Mango

Achtergrond Innovatie

Innoveren tegen verspilling van Zuid-Amerikaans fruit

Vers fruit uit Zuid-Amerika ligt tegenwoordig het hele jaar door in onze supermarkt. Dat fruit heeft een lange reis achter de rug voor het in het Nederlandse schap ligt. Vers fruit is een van de productsoorten waarin veel verlies en verspilling plaatsvindt. Veel Nederlandse bedrijven zijn al volop bezig om de verspilling in de exportketen van Zuid-Amerika richting Europa tegen te gaan.
28 September 2021
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Gezondheid

Eetbare bushalte moet gezond voedsel promoten

Reclame voor ongezond voedsel. In steden is het de normaalste zaak van de wereld. En het heeft effect. We eten in Nederland veel minder groenten en fruit dan goed voor ons is en ruim 50% van de volwassenen heeft overgewicht, blijkt uit cijfers. Om gezond voedsel te promoten, is in hartje Breda een ‘eetbare’ bushalte geïnstalleerd.
17 September 2021
Diepvriesfruit

Nieuws Diepvriesfruit

Import van diepvriesfruit is dit decennium verdubbeld

De wereldwijde import van diepgevroren fruit is afgelopen decennium verdubbeld, tot een volume van 2,7 miljoen ton. Dat meldt marktonderzoeksbureau IndexBox. De Verenigde Staten en Duitsland zijn, met een marktaandeel van 34%, de belangrijkste importeurs van diepvriesfruit. Nederland staat op een vierde plaats.
14 September 2021
Liquidseal

Interview Liquidseal

'Liquidseal biedt duurzame manier van verpakken'

Jaarlijks wordt zo’n 1,3 miljard ton voedsel weggegooid. Ongeveer een derde daarvan is voedsel dat tijdens het transport is bedorven of beschadigd. Liquidseal heeft een nieuwe coatingtechnologie ontwikkeld dat groenten en fruit tot wel twee keer zo lang vers houdt. Zo draagt het een steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling en het verminderen van verpakkingsafval. Managing director Victor Monster vertelt er meer over.
9 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden