Groenten en fruit

Boerenbusiness

Interview De Lokalist

De Lokalist: 'Nieuwe generatie bestelt online'

De Lokalist bundelt versproducten voor de online bezorgdienst. Zo'n 125 lokale ondernemers en boeren uit Midden-Nederland zijn op dit platform aangesloten, dat precies één jaar bestaat. 'Ons doel is om complete assortimenten van kleinschalige ondernemers landelijk beschikbaar maken,' aldus Paul van Straaten, founder van De Lokalist.
9 September 2021
de Verspillingsfabriek

Interview De Verspillingsfabriek

'Wij willen groenten een tweede leven geven'

De Verspillingsfabriek, vijf jaar terug opgericht door Bob Hutten, is actief in de race tegen voedselverspilling. Het bedrijf zag dat de hele keten moet samenwerken om succesvol te zijn. Eric Habraken, verantwoordelijk voor de commerciële afdeling: 'We ontdekten dat veel producten in de foodketen verspild worden. Wij geven groenten een tweede leven.'
8 September 2021
fruit Kersen

Achtergrond Kers

Overkappingen bieden zekerheid voor kersenafzet

Het Nederlandse kersenseizoen is zo goed als voorbij. Door het koude, natte voorjaar was het een jaar met minder kilo's dan afgelopen seizoen. Maar aangezien 85% van de kersentelers in ons land overkappingen gebruikt, is er relatief weinig product verloren gegaan. In België daarentegen moesten de telers de kersenoogst staken door mindere kwaliteit.
3 September 2021
Engeland Groot Brittannie

Nieuws Import

Minder groenten en fruit geïmporteerd in het VK

In de eerste zes maanden van het jaar werd minder groente en fruit geïmporteerd in Engeland. De oorzaak hiervan is de brexit, die zijn weerslag heeft gehad op de logistieke afhandeling van versproducten. De nieuwe voorwaarden tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben de handelsstromen veranderd. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
3 September 2021
fruit citrusfruit

Nieuws Jaguar The Fresh Company

Jaguar The Fresh Company koopt in voor Greenfood

Het Zweedse bedrijf Greenfood gaat nauw samenwerken met handelsbedrijf Jaguar The Fresh Company. Zowel de inkoop als de coördinatie van overzeese producten wordt uit handen van Greenfood genomen. 'Vanuit bijvoorbeeld ons kantoor in Zuid-Afrika kopen wij rechtstreeks producten in bij de boeren. Die worden daarna op een container naar Helsingborg gezet', zo vertelt directeur Kees Rijnhout.
1 September 2021
groente courgette

Achtergrond Courgette

Supermarkt ziet courgette weer staan door pandemie

De coronapandemie heeft enigszins positief uitgepakt voor de markt van courgettes. Door de sluiting van de horeca trokken veel consumenten de kookboeken weer uit de kast. De verkoop van courgettes steeg en supermarktketen zagen de groente weer staan. Die vraag houdt stand, terwijl het aanbod is afgenomen. Het zorgt ervoor dat de prijs voor het eerst in tijden weer naar boven kan kijken.
1 September 2021
appels

Nieuws Fruitoogst

Duitsers oogsten minder appels en pruimen

De appel- en pruimenoogst komt in Duitsland zeer waarschijnlijk ver onder het niveau van afgelopen jaar uit. Dat meldt statistiekbureau Destatis, op basis van de geoogste aantallen in juli. Voor appels wordt gerekend met een verlaging van 8,5% en voor pruimen zelfs met een afname van 27%. Bij die laatste fruitsoort liggen de ongunstige weersomstandigheden daar ten grondslag aan.
31 Augustus 2021
Boerenbusiness fruit

Achtergrond Pruimen

Minder pruimen in zomer door lange vorstperiode

Wanneer consumenten aan zomerse items denken, dan staat er waarschijnlijk een grote reeks aan fruitsoorten in dat lijstje. Van frambozen en blauwe bessen tot aardbeien. Supermarkten verdienen er goed op. Een fruitsoort waar consumenten misschien niet meteen aan denken, maar die het in de zomer ook goed doet, zijn pruimen. Al is de Europese oogst dit jaar naar verluidt wel kleiner als gevolg van de lange vorstperiode aan het begin van het jaar.
24 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden