Shutterstock

Nieuws Jaguar The Fresh Company

Jaguar The Fresh Company koopt in voor Greenfood

1 September 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Het Zweedse bedrijf Greenfood gaat nauw samenwerken met handelsbedrijf Jaguar The Fresh Company. Zowel de inkoop als de coördinatie van overzeese producten wordt uit handen van Greenfood genomen. "Vanuit bijvoorbeeld ons kantoor in Zuid-Afrika kopen wij rechtstreeks producten in bij de boeren. Die worden daarna op een container naar Helsingborg gezet", zo vertelt directeur Kees Rijnhout.

Door middel van deze samenwerking krijgt Greenfood een sterkere positie in de wereldwijde markt en kan het bedrijf het leveranciersaanbod verder versterken, zo melden de partijen in een persbericht. Jaguar The Fresh Company is vooral sterk op de markten in Zuid-Afrika, Egypte, China, Peru en vanzelfsprekend in Nederland.

Greenfood is nu minderheidsaandeelhouder geworden in Jaguar The Fresh Company. Directeur van Jaguar The Fresh Company, Kees Rijnhout: "Als de samenwerking goed blijkt te lopen, dan kan het zijn dat Greenfood in de toekomst nog meer aandelen koopt. We zijn nu als het ware broer en zus geworden. Wat er op termijn gaat gebeuren, dat zal de tijd uitwijzen."

Meer verkopen op de Scandinavische markt
Rijnhout geeft aan dat Jaguar The Fresh Company zich nu nadrukkelijker wil richten op de Scandinavische markt. Het is de bedoeling dat het bedrijf uit Ridderkerk in die landen in de toekomst meer verkoopt. "Dat wordt een stuk gemakkelijker met deze samenwerking. Greenfood is een ijzersterke onderneming en heeft een aantal hele mooie bedrijven in haar portefeuille." 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden