Inkoop

euro portemonnee

Nieuws Ketensamenwerking

'Leverancier en supermarkt moeten meer samenwerken'

De wereldmarktprijzen voor zuivel, graan en oliën zijn gemiddeld met 30% gestegen. Het einde van die prijsstijgingen is nog niet in zicht. Een probleem voor veel voedingsbedrijven. Zij willen de kostenstijgingen doorberekenen in de supermarktprijzen. Die zitten daar echter totaal niet op te wachten.
2 Maart 2022
markt euro prijs

Nieuws Retail

'Gevecht supermarkt en leverancier van alle tijden'

De voedingsindustrie kent veel uitdagingen. Zo hebben steeds meer supermarkten discussies met leveranciers over de hoge inkoopprijzen. De leveranciers hebben de prijzen verhoogd als gevolg van de hoge inflatie en de schaarste. Volgens retaildeskundige Erik Hemmes zijn deze 'gevechten' tussen supermarkten en leveranciers echter van alle tijden.
31 Januari 2022
ImpactBuying Leontien Hasselman-Plugge

Interview ImpactBuying

'Inkopers kunnen écht het verschil maken'

Met de fusie van SIM Supply Chain Information Management en ImpactBuying ontstaat een nieuwe Europese koploper als het gaat om de verduurzaming van de leveranciersketen. Een onderdeel daarvan is het teweegbrengen van een cultuurverandering onder inkopers. 'Zij kunnen écht een verschil maken', aldus co-CEO Leontien Hasselman-Plugge. In een interview met Foodbusiness vertelt ze er meer over.
28 Januari 2022
fruit citrusfruit

Nieuws Jaguar The Fresh Company

Jaguar The Fresh Company koopt in voor Greenfood

Het Zweedse bedrijf Greenfood gaat nauw samenwerken met handelsbedrijf Jaguar The Fresh Company. Zowel de inkoop als de coördinatie van overzeese producten wordt uit handen van Greenfood genomen. 'Vanuit bijvoorbeeld ons kantoor in Zuid-Afrika kopen wij rechtstreeks producten in bij de boeren. Die worden daarna op een container naar Helsingborg gezet', zo vertelt directeur Kees Rijnhout.
1 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief