Plantaardige melk

Oatly melkvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Oatly zet uitstootcijfers op Amerikaanse verpakkingen

Oatly gaat in de Verenigde Staten de CO2-uitstoot van zijn producten op de verpakkingen zetten. Voor het eerst openbaart de producent van havermelk daarmee uitstootcijfers op de Amerikaanse producten.
8 Februari 2023
Danone Nutricia Nuricia

Nieuws Vlees & Eiwit

Nutricia lanceert vegan medische drinkvoeding

Nutricia lanceert zijn eerste vegan medische drinkvoeding tegen ondervoeding. Volgens moederbedrijf Danone is hier sprake een gat in de markt, want op het moment bestaan er nog amper veganistische opties voor medische drinkvoeding.
25 Januari 2023
melkvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Groei voorspeld voor markt plantaardige zuivel

De markt voor plantaardige zuivel zal de komende jaren een steady groeien, zo voorspelt Amerikaans marktonderzoeksbureau Research and Markets. Opvallend genoeg is de wens om minder dierlijke producten te consumeren niet de belangrijkste aanjager van de groei. Vooral de grote hoeveelheid lactose-intolerantie consumenten in Oost-Azië is volgens het marketingbureau een groeimarkt voor plantaardige zuivel.
21 December 2022
kaas

Nieuws Vlees & Eiwit

Those Vegan Cowboys presenteert eerste kaas

Those Vegan Cowboys heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Het bedrijf presenteer namelijk 's werelds eerste kazen gemaakt door middel precisie fermentatie. Inmiddels investeren meerdere grote bedrijven in het chemische proces, maar een concreet resultaat bleef tot nu toe uit. Met hun nieuwe product zet Those Vegan Cowboys dus een flinke stap.
19 December 2022
zuivel ijs

Nieuws Veganistisch ijs

Unilever experimenteert met koevrije melk

Unilver investeert in technologie voor zogenoemde 'koe-vrije' melk. De nieuwe veganistische zuivel zal binnen de ijsafdeling van het bedrijf worden gebruikt.
23 November 2022
Oatly melkvervangers

Nieuws Melkvervangers

Melkvervangers houden stevige groei vast

De verkoop van melkvervangers neemt de komende jaren flink toe, zo constateert de Rabobank in hun laatste Melkvisie. Naast plantaardige melkvervangers ziet de bank kansen voor hybride producten die plantaardige ingrediënten bevatten, maar ook voor een deel uit zuivel bestaan. Deze ontwikkeling gaat volgens de bank niet ten koste van de Nederlandse zuivelbranche. Omdat de markt voor kaasvervangers maar langzaam op gang komt, wordt de zuivelsector amper door deze ontwikkeling geraakt.
21 November 2022
Boerenbusiness

Interview Food People

'Ook plantaardige melk is vers veel lekkerder'

Finn Karels is al zijn hele leven enorm liefhebber van melk. Tot het verdriet van zijn moeder dronk hij het zelfs het liefst direct uit het pak. Alleen wilde hij liever iets milieu- en diervriendelijker drinken. Dus probeerde hij allerlei opties uit de supermarkt, maar tot zijn teleurstelling vond hij geen alternatief waar hij tevreden mee was.
8 November 2022
Oatly melkvervangers

Nieuws Zuivelvervangers

Zuivelvervangers scoren in plantaardige top 5 Gorillas

Van alle plantaardige proteïneproducten verkopen bij Gorillas alternatieven voor zuivel het beste. In de plantaardige top 5 die het bedrijf recent opmaakte, staan alleen maar zuivelvervangers.
2 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden