Shutterstock

Nieuws Veganistisch ijs

Unilever experimenteert met koevrije melk

Woensdag 14:35 uur

Unilever investeert in technologie voor zogenoemde koevrije melk. De nieuwe veganistische zuivel zal binnen de ijsafdeling van het bedrijf worden gebruikt.

Het nieuwe type koevrije 'melk' wordt gemaakt door middel van fermentatie. Met dit proces worden de eigenschappen van traditionele melk op een cellulair niveau nagemaakt. Over ongeveer een jaar moet het eerste product dat met de nieuwe proteïne gemaakt wordt op de markt zijn.

Unilever biedt inmiddels veganistisch ijs aan van de merken Magnum, Cornetto en Ben & Jerry's. Tot nu toe worden al deze producten gemaakt van amandelmelk. Een nadeel van deze technologie is dat het de producten een andere structuur geeft. Het nieuwe fermentatieproces moet ervoor zorgen dat de veganistische producten meer op hun reguliere variant gaan lijken.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Matthijs Bremer

Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Melkvervangers

Melkvervangers houden stevige groei vast

Interview Food People

'Ook plantaardige melk is vers veel lekkerder'

Nieuws Zuivelvervangers

Zuivelvervangers scoren in plantaardige top 5 Gorillas

Nieuws Lactalis

Lactalis Canada zet in op plantaardige zuivel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief