Plantaardige melk

Plant FWD

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Plant FWD werd ook deze tweede editie weer gekenmerkt door een ludieke en optimistische toon. Nieuw was dat het evenement twee dagen duurde. Dit past bij de professionalisering van het evenement dat sterker werd gekenmerkt door de aanwezigheid van grote bedrijven. Ondertussen zijn investeerders voorzichtig.
26 April 2024
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Achtergrond Ondernemen

Precisiefermentatie belofte bij zuivelalternatieven

De markt voor zuivelalternatieven zal volgens een rapport van onderzoeksbureau The Brainy Insights naar verwachting blijven toenemen. Tussen 2023 en 2032 wordt een groei van 11% verwacht. De marktwaarde zou in 2032 $85 miljard bedragen. Door een groeiend aanbod aan zuivelalternatieven raken de schappen gevuld met een divers assortiment. Ook productinnovaties maken het aanbod steeds breder. Een van die innovaties is precisiefermentatie. Hiermee gaat Unilever, onder de vlag van het merk Breyers, in de VS ijs op de markt brengen met wei-eiwit waar geen koe aan te pas is gekomen.
2 April 2024
melk schoolmelk

Nieuws Vlees & Eiwit

Kerry heeft primeur met hybride melk

Het Ierse voedingsbedrijf Kerry group lanceert een lijn hybride zuivelproducten. Daarvoor gebruikt het merk de ietswat opmerkelijke merknaam Smug (Engels voor een zelfingenomen houding). In totaal heeft het foodbedrijf zes producten ontwikkeld. Drie soorten cheddar, twee boters en een melkproduct.
25 Maart 2024
Oatly melkvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Is de hype van plantaardige melk over?

De laatste twee jaar was plantaardige zuivel de uitzondering op de krimpende Amerikaanse markt voor plantaardige alternatieven. Tot voor kort kon de groei van havermelk de krimp van andere type melkvervangers in de Verenigde Staten compenseren, maar inmiddels valt de groei in het niet bij de krimp van de categorie.
18 Januari 2024
melkvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Alpro en Oatly spreken zich uit tegen extra belasting

Oatly en Alpro Nederland hebben zich aangesloten bij een burgerinitiatief om plantaardige melkalternatieven uit te sluiten van de verbruikersbelasting frisdrank. Volgens deze bedrijven betreft worden de prijzen van melk en melkvervangers door de belasting onterecht verder uit elkaar gedreven.
20 Oktober 2023
Nestle

Analyse Bedrijf

Nestlé zet grote stappen op plantaardige markt

Voedselgigant Nestlé is in nagenoeg elk supermarktschap te vinden. Een segment waar het bedrijf zich met toenemende mate opgaat richten is plant-based. Zo wordt duidelijk uit het jaaroverzicht dat het bedrijf deze week publiceerde.
21 Maart 2023
noten

Nieuws Grondstoffen

Consortium duikt in risico's plantaardige voeding

Een consortium van bedrijven en onderzoeksinstellingen gaat de risico's van 'nieuwe' plantaardige voeding onderzoeken. Tot de groep behoren onder meer WUR, NIZO food research, Arla, FrieslandCampina en Cosun. De nieuwe producten komen snel op, maar hun veiligheid is niet altijd gegarandeerd.
12 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Vlees & Eiwit

FrieslandCampina lanceert drie melkvervangers

Zuivelmerk Campina brengt drie nieuwe plantaardige melkvervangers op de markt. De belangrijkste motivatie voor de nieuwe productlijn is de behoefte tot afwisseling. Het bedrijf gelooft namelijk dat consumenten steeds vaker melk en melkvervangers willen afwisselen. 
16 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden