Plantaardige melk

vegan melkvervangers

Nieuws Lactalis

Lactalis Canada zet in op plantaardige zuivel

Lactalis Canada, marktleider op de Canadese zuivelmarkt, gaat verder inzetten op de plantaardige zuivelmarkt. De bestaande melkfabriek in Sudbury wordt de komende maanden omgebouwd naar een productielocatie voor plantaardige melk. 
16 Augustus 2022
dollar

Nieuws Plantaardige eiwitten

Imagindairy haalt opnieuw miljoenen binnen

Het Israëlische bedrijf Imagindairy heeft opnieuw miljoenen aan kapitaal aangetrokken. Eind vorig jaar haalde de start-up ook al een flink bedrag op. Met de financiële bijdrage wil Imagindairy onderzoek doen om uiteindelijk nieuwe zuivelalternatieven te ontwikkelen. 
18 Mei 2022
melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws melk

Britse waakhond verbiedt anti-melk campagne Oatley

Het Zweedse Oatly moet een reclamecampagne terugtrekken waarin wordt gesteld dat stoppen met melk drinken goed is voor de planeet. Ook mag het bedrijf niet meer zeggen dat het gebruik van haverdrank 73% minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan melk.
27 Januari 2022
Max&Bien

Interview Max & Bien

'We willen ons merk eerst in eigen land uitbouwen'

De plantaardige kazen van Max&Bien, een merk dat Jobien Groen en Maxine Agyeman drie jaar geleden opgezet hebben, zijn sinds kort te vinden bij verschillende Foodmarkets van Jumbo, diverse winkels van De Zuivelhoeve en zo’n 35 onafhankelijke speciaalzaken. Er wordt ook vanuit het buitenland flink getrokken aan de twee ondernemers, die op traditionele wijze kaas willen produceren.
14 December 2021
vegan melkvervangers

Nieuws Melk

Vegan zuivelmarkt groeit hard, maar blijft klein

De markt voor alternatieve zuivel groeit met indrukwekkende percentages, met name in delen van de Westerse wereld. Toch blijft de omvang ervan bescheiden, naast de ruim dertig keer grotere en ook nog steeds groeiende traditionele zuivelmarkt.
29 September 2021
melkvervangers

Achtergrond Plantaardig

2030: wereld staat bol van de plantaardige voeding

De plantaardige voedingsmiddelenmarkt kan tegen 2030 tot 7,7% van de wereldwijde eiwitmarkt uitmaken, met een waarde van meer dan $162 miljard. Dit betekent een een stijging ten opzichte van $29,4 miljard in 2020, volgens een nieuw rapport van Bloomberg Intelligence.
16 Augustus 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Retail

Albert Heijn breidt uit in plantaardige zuivel

Een van ‘s lands grootste supermarktketens, Albert Heijn, blijft zich ontwikkelen als het gaat om het aanbod van plantaardige alternatieven. Maandag 9 augustus heeft de retailer namelijk bekendgemaakt dat het eigen assortiment met houdbare plantaardige zuivelalternatieven wordt uitgebreid.
9 Augustus 2021
supermarkt Alpro melkvervangers

Achtergrond Plantaardig

Smaak en textuur grootste uitdagingen in plantaardig

Gezondheid, duurzaamheid en dierenwelzijn. Het zijn de meest aangehaalde redenen om over te stappen op een (deels) plantaardig dieet. Afgelopen jaren is het aanbod van plantaardige producten met 62% toegenomen en inmiddels noemt 20% van de Amerikanen en 45% van de Nederlanders zich flexitariër. Kortom: de plantaardige markt biedt volop kansen. Dat zien ook de grote foodconcerns, die zetten er vol op in. Maar er zijn ook nog genoeg uitdagingen. Dat bleek tijdens het webinar ‘Solutions for new plant-based dairy alternatives’ van DairyReporter.
30 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën