Agrifoto

Nieuws Vlees & Eiwit

FrieslandCampina lanceert drie melkvervangers

16 Februari 2023 - Matthijs Bremer

Zuivelmerk Campina brengt drie nieuwe plantaardige melkvervangers op de markt. De belangrijkste motivatie voor de nieuwe productlijn is de behoefte tot afwisseling. Het bedrijf gelooft namelijk dat consumenten steeds vaker melk en melkvervangers willen afwisselen. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het gaat om een sojadrank, haverdrank en barista-haverdrank. De producten zijn verreikt met typische dierlijke voedingsstoffen, zoals calcium, vitamine B2, B12 en D. Daarnaast is sojamelk van nature eiwitrijk en voegt FrieslandCampina erwteneiwitten aan zijn haverdranken toe.

Friesland Campina ziet markt groeien
FrieslandCampina ziet een groeiende vraag in plantaardige alternatieven voor melk. "Campina beweegt ook mee met de veranderende behoeften van de consument," zo schrijft managing director Dustin Woodward in een persbericht. Het bedrijf ziet dat Nederlanders naast melk steeds vaker voor plantaardige alternatieven kiezen. Volgens het bedrijf wisselt 43% van de Nederlanders tussen zuivel en plantaardige producten.

Vanaf 20 februari liggen de producten in het schap met houdbare melk en melkvervangers van de Albert Heijn. Op 27 februari volgt een introductie bij de Jumbo. Daarna rolt de het melkbedrijf de producten uit over de kleinere Nederlandse supermarkten.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden