Bedrijfsnieuws Arla Foods

Milcobel

Nieuws Milcobel

Milcobel pakt weivalorisatie op met Arla

Milcobel gaat een nieuwe samenwerking aan met Arla voor de valorisatie van wei. Tot nu toe was Milcobel daar zelf verantwoordelijk voor. Door het partnership met Arla Food Ingrediënts wordt dit anders, en stroomt naar verwachting ook extra toegevoegde waarde terug naar de Milcobel-leden.
19 December 2022
melk biologische melk Arla Foods

Nieuws Bedrijven

Arla vindt weer afwijkende biozuivel

Arla Foods in Nijkerk heeft in de voor dagen nog twee productiecharges biologische melk in 1 literpakken uit de roulatie moeten nemen. Dit meldt een woordvoerder van het bedrijf.
2 December 2022
Arla Foods

Nieuws Carbon Credits

Arla moet claim op CO2-neutrale melk intrekken

Arla ligt onder vuur door de Zweedse consumentenbond. Zij vinden dat de Scandinavische zuivelcoöperatie geen klimaatneutrale zuivel kan claimen door de uitstoot te compenseren met bomenaanplant in Afrika. Arla heeft de claim daarom ingeslikt en wil nu de CO2-uitstoot compenseren met maatregelen op de boerenerven van de leden.
24 November 2022
Arla Foods

Nieuws Arla

Arla Nijkerk terug in productie na problemen

De productie van de zuivelfabriek van Arla in Nijkerk is na een interval van vier weken weer normaal. De fabriek kampte met kwaliteitsproblemen met verse zuivel, bij zowel het eigen biologische merk als als bij producten voor derden.
9 November 2022
melk biologisch Arla Foods

Analyse grondstoffen

Elke dag levering verse zuivel niet vanzelfsprekend

De productieproblemen bij Arla in Nijkerk tonen aan dat het leveren van elke dag verse zuivel van hoge kwaliteit geen vanzelfsprekendheid is. Bovendien blijkt er uit dat een kink in de kabel bij nauw op elkaar afgestemde productieketens er zo maar een domino-effect kan ontstaan.
21 Oktober 2022
Arla Foods

Achtergrond bedrijven

Sterk Arla ervaart druk op marges merkzuivel

Arla Foods, het zuivelbedrijf dat eigendom is van boeren in 7 EU-landen, is één van de sterkere Europese zuivelbedrijven en succesvol in consumentenzuivel. Het bedrijf behaalt hiermee tussen de 56% en 59% van de omzet op de Europese markt. Door hoge zuivelprijzen en inflatie staat dit aandeel onder druk.
19 September 2022
boter

Nieuws Energie

Arla Foods investeert in olie voor mogelijk gastekort

Arla Foods investeert rond de €15 miljoen om een deel van de melkfabrieken op aardolie te laten draaien. Het Scandinavische zuivelconcern loopt hiermee vooruit op een mogelijk gastekort komende winter, gelet op de huidige crisis op de gasmarkt. ''Gas en de gasprijs zijn in deze periode grote risico-elementen voor ons en de gehele zuivelindustrie', zegt Peder Tuborgh, CEO van Arla Foods.
30 Augustus 2022
Arla Foods

Nieuws Bedrijven

Omzet Arla stijgt flink, verkoop merkproduct daalt

Het Scandinavische zuivelconcern Arla Foods heeft de omzet over het eerste halfjaar van 2022 zien stijgen met 17% tot €6,38 miljard. Volgens Arla komt dit vooral door het succesvol verhogen van de prijzen voor de zuivelproducten in de retail en de foodservice, alsmede door een goede marge in de handel van commodity's als melkpoeder en boter. Het coöperatieve bedrijf ziet de verkoop van de merkproducten door de inflatie echter dalen. Arla vreest dat deze trend doorzet.
30 Augustus 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden