Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Arla introduceert veganistische Lurpak

15 Juni 2023 - Matthijs Bremer

Lurpak, bekend van zijn hybride tussen boter en margarine, heeft een nieuwe, veganistische boter aangekondigd. Volgens moederbedrijf Arla wordt de nieuwe plantaardige boter in 2024 op de Britse markt uitgerold.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel melk altijd het kernproduct van Arla blijft, willen steeds meer consumenten naast melkproducten ook plantaardige zuivel kopen, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf introduceert het product om aan te blijven sluiten op de behoefte van de consument. Wat de plantaardige boter van gangbare margarine onderscheidt, is op dit moment nog onduidelijk.

Controversiële lancering
De lancering van het product blijkt echter controversieel. In de Britse boerenmedia is te lezen dat melkveehouders binnen de coöperatie zich tegen het product hebben gekeerd. De melkveehouders beklagen zich over het feit dat naam Lurpak gebruikt wordt voor een volledig plantaardig product.

Volgens de melkveehouders is Lurpak een van de bekendste en bestverkopende botermerken ter wereld. De veehouders zijn bang dat met een veganistische versie de goede naam ten grabbel wordt gegooid. De melkveehouders vinden dat de veganistische boter bij Arla's plantaardige merk Jord thuishoort.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden