Milcobel gaat een nieuwe samenwerking aan met Arla voor de valorisatie van wei. Tot nu toe was Milcobel daar zelf verantwoordelijk voor. Door het partnership met Arla Food Ingrediënts wordt dit anders, en stroomt naar verwachting ook extra toegevoegde waarde terug naar de Milcobel-leden.
Voor Milcobel is de overeenkomst een belangrijke strategische stap voorwaarts, zo stelt het bedrijf. Milcobel zal op grond van de overeenkomst wei-eiwitretentaat leveren dat afkomstig is van haar mozzarellaproductie in Langemark. Arla Foods Ingredients werkt deze grondstofstroom verder op voor de productie van gespecialiseerde ingrediënten voor premium eiwitmarkten. Deze ingrediënten betreffen met name melkvetglobulemembraan (MFGM) voor zuigelingenvoeding en wei-eiwit hydrolysaten voor medische voeding.
Versterking strategie
Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients: "We zijn bijzonder blij met het partnership met Arla Foods Ingredients - een bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en een expert is in gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. Voor Milcobel betekent dit een verdere versterking van onze strategie en een belangrijke stap vooruit in de valorisatie van onze weistroom, die zich zal vertalen in toegevoegde waarde voor onze leden-melkveehouders."