Milcobel

Nieuws Milcobel

Milcobel pakt weivalorisatie op met Arla

19 December 2022 - Klaas van der Horst

Milcobel gaat een nieuwe samenwerking aan met Arla voor de valorisatie van wei. Tot nu toe was Milcobel daar zelf verantwoordelijk voor. Door het partnership met Arla Food Ingrediënts wordt dit anders, en stroomt naar verwachting ook extra toegevoegde waarde terug naar de Milcobel-leden.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor Milcobel is de overeenkomst een belangrijke strategische stap voorwaarts, zo stelt het bedrijf. Milcobel zal op grond van de overeenkomst wei-eiwitretentaat leveren dat afkomstig is van haar mozzarellaproductie in Langemark. Arla Foods Ingredients werkt deze grondstofstroom verder op voor de productie van gespecialiseerde ingrediënten voor premium eiwitmarkten. Deze ingrediënten betreffen met name melkvetglobulemembraan (MFGM) voor zuigelingenvoeding en wei-eiwit hydrolysaten voor medische voeding.

Versterking strategie
Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients: "We zijn bijzonder blij met het partnership met Arla Foods Ingredients - een bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en een expert is in gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. Voor Milcobel betekent dit een verdere versterking van onze strategie en een belangrijke stap vooruit in de valorisatie van onze weistroom, die zich zal vertalen in toegevoegde waarde voor onze leden-melkveehouders."

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden