Uienprijzen

India tarwe - agri graan - agri

Achtergrond Grondstoffen

Met heffingen houdt India het eten goedkoop

Een van de kenmerken van het Indiase landbouwbeleid is protectionisme. Deze week werd bekend dat het land de export van uien met 40% belast. Het land overweegt ook een exportheffing op voorgekookte rijst. En eerder werd al de export van alle niet basmatirijsten aan banden gelegd. 
25 Augustus 2023
aardappelen peen uien biologisch

Achtergrond Ondernemen

Wordt oer-Hollandse stamppot onbetaalbaar?

Voor de sterk gestegen prijzen voor groenten in het winkelschap is de laatste tijd veel media-aandacht. Komkommers, paprika en bloemkool worden daarbij veelvuldig aangehaald. Maar ook de echte wintergroenten zijn fors duurder geworden. Aardappelen, groente en vlees, en dan het liefst nog in een stamppot, veel Hollandser winterkost is er niet. Maar ook de prijzen voor de veel gebruikte ingrediënten in de traditionele Nederlandse keuken rijzen de pan uit. Wat is hier gaande?
2 Maart 2023
uien

Analyse Uien

Uienhandel moet nog op gang komen

De uienmarkt is zo langzamerhand overgestapt op uien van de nieuwe oogst. Maar in de handel is het nog niet echt druk. Verder kunnen we terug kijken op een zeer succesvol exportseizoen.
14 Juli 2022
uien

Analyse Uien

Aanbod van nieuwe uien komt voorzichtig los

De uienmarkt zit in de overgang tussen de oude en de nieuwe oogst. Dat is in de handel goed te merken. Er worden weinig transacties gedaan. Het is aftasten en kijken welke kant de markt op gaat bewegen.
30 Juni 2022
uien

Analyse uien

Uiensorteerders spelen kort op de bal

Het seizoen voor de uien van de oogst 2021 gaat op zijn einde lopen. Sorteerders zijn daarom huiverig nog grote posities met oude oogst in te nemen. Kwaliteit begint daarbij wel een probleem te worden. Goede uien zijn er nog wel maar niet in overvloed.
16 Juni 2022
Boerenbusiness

Nieuws Grondstoffen

Aardappelen en groenten gaan pasta’s vervangen

Door de oplopende prijzen van ongeveer alle agrarische grondstoffen in de wereld lijken de lokale grondstoffen de witte raaf te zijn in de foodbusiness. Kunnen we in Nederland niet beter overschakelen op de ouderwetse Hollandse pot?
3 Juni 2022
uien uienexport

Analyse Uien

Uienmarkt zit in een stroeve fase, blijft dat zo?

De uienmarkt zit in een zit in een stroevere fase. Het laatste exportcijfer laat een dip zien en sorteerders zijn voorzichtig met het aanhouden van een te grote werkvoorraad. Kabbelt de uienhandel de komende weken voort naar de nieuwe oogst of liggen er nog verrassingen in het verschiet?
2 Juni 2022
uien uienexport supermarkt

Analyse Uien

Tweespalt op uienmarkt tussen verwerker en teler

Een goedlopende uienexport, relatief kleine werkvoorraad bij sorteerbedrijven en telers die vertrouwen uitstralen. Normaal zijn dat ingrediënten voor stijgende prijzen. Dit seizoen is dat anders.
19 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden