Uienprijzen

uien

Analyse Uien

Uienprijs bezig aan een gestage opmars

Een goed lopende export en een slinkende werkvoorraad bij sorteerders, dat zijn momenteel belangrijke factoren op de uienmarkt. Vooral grove uien worden gevraagd door de handel. Wat betekent dat voor de prijzen van verpakte uien?
5 Mei 2022
uien

Analyse Uien

Spanning op de uienmarkt neemt toe

De stemming op de uienmarkt verschuift iets. De export loopt gestaag door en de werkvoorraad van sorteerbedrijven raakt uitgedund. Dat zorgt ervoor dat handelaren weer meer de boer op gaan.
7 April 2022
uien

Analyse Uien

Uienmarkt geeft tegenstrijdige signalen af

De uienmarkt geeft verschillende signalen af. Enerzijds loopt de export zeer goed. En dat schept verwachtingen voor het laatste deel van het seizoen. Maar als we naar de prijsontwikkeling van de laatste weken kijken, ontstaat een heel ander beeld. 
24 Maart 2022
uien

Analyse Uien

De uienmarkt staat op een keerpunt

De uienmarkt zit in een tweestrijd. De exportcijfers stemmen tot optimisme en dat maakt dat telers niet veel willen zakken in de prijs. Aan de andere kant zijn sorteerbedrijven niet happig om zaken te doen. De 'baalprijzen' passen volgens verwerkers niet bij de huidige 'telersprijzen'.
10 Maart 2022
uien

Analyse Uien

Handelaren zijn vooral op zoek naar grove uien

De vraag op de uienmarkt is aan het schuiven. Dat komt doordat de vraag vanuit Afrika geleidelijk aan afneemt door het beschikbaar komen van de lokale oogst. Op de markt is dat vooral te zien aan in het onderscheid in prijs voor de verschillende maatsorteringen.
27 Januari 2022
uien uienexport

Analyse Uien

Afwachtende houding typeert de uienmarkt

De uienexport liep tot nu toe voorspoedig. Maar nu de vraag uit West-Afrika terugloopt, is het zoeken naar andere bestemmingen. Wat betekent dat voor de prijzen?
13 Januari 2022
uien

Analyse Uien

Uiensector werkt naar de feestdagen toe

De uiensector werkt langzaam richting de feestdagen toe. Voor december hebben de meeste verpakkers genoeg voorraden om aan de vraag te voldoen. Ook wordt een voorschot gegeven op het prijsverschil tussen de grove en fijne uien.
23 December 2021
uien

Analyse Uien

Tegenstrijdige signalen op de uienmarkt

De exportcijfers en de stemming op de uienmarkt stroken dit seizoen met elkaar. De export is goed en ligt (qua volume) nog steeds op schema om een nieuwe record neer te zetten. Kijken we naar de prijzen, dan is een neerwaartse trend zichtbaar.
9 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden