Supermarktketens

Jumbo

Analyse Retail

Melktekort bij Jumbo past bij fittie over de prijs

En toen was prompt de melk op bij Jumbo. Een tekort aan melk in zuivelgrootmacht Nederland is hetzelfde als dat Fransen door de wijnvoorraad heen zijn of Saoedi Arabië een olietekort heeft. De maatschappelijke ophef was dan ook groot. Het vermeende melktekort bleek uiteindelijk storm in een glas water, maar zet wel te denken. Melk blijkt nog altijd een maatschappelijk smeermiddel te zijn.
9 Mei 2022
Morrisons

Nieuws Retail

Britse supers starten nieuwe prijzenoorlog

Om hun dalende marktaandeel te compenseren, kiezen Britse supermarktketens Morrisons en Asda ervoor om de prijzen van veel producten te verlagen. Het gaat vooral om basisproducten als groente, fruit, vlees en eieren.
25 April 2022
Hochwald Peter Stahl

Nieuws Retail

'Zonder Russisch gas geen Duitse zuivel meer'

Als geen Russisch gas meer naar Duitsland komt en er is geen alternatief, dan ligt de Duitse zuivelindustrie binnen drie dagen plat en wordt ook de retail niet meer bevoorraad. Voor zowel de zuivelketen als de consument zou dat een ramp zijn. Los daarvan, wordt zuivel in de winkel nog duurder. Dit zei voorzitter Peter Stahl, voorzitter van het Duitse Milchindustrie Verband (MIV, de Duitse NZO) tijdens het Berliner Milchforum.
11 April 2022
supermarkt

Nieuws Retail

Supermarktdirecteuren voorzien minder goed jaar

De meeste van de Europese supermarktdirecteuren verwachten dat hun ketens dit jaar minder goed gaan presteren dan afgelopen jaar. Dat blijkt uit het onderzoek ‘State of Grocery’ van McKinsey. De heropening van horecagelegenheden is de meestgenoemde oorzaak.
6 April 2022
Nutri-Score

Nieuws Nutri-Score

'Nutri-Score pas in winkels als het deugt en klopt'

Het politieke besluit over de invoering van Nutri-Score is nog niet genomen, maar ondertussen liggen in veel supermarkten al wel producten met het logo in de schappen. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken roept op Nutri-Score terug te trekken uit de winkels en pas in te voeren als het helemaal aansluit op de Nederlandse voedingsadviezen.
5 April 2022
Target

Nieuws Jaarcijfers

Target klimt uit koersdal na publicatie jaarcijfers

Target heeft over het vierde kwartaal een omzet van $31 miljard gerealiseerd. Dat is 9,4% meer dan één jaar eerder in dezelfde periode. Met de bekendmaking van de cijfers kan ook de balans voor het hele jaar opgemaakt worden. En die zijn positief, wat ervoor zorgt dat de beurskoers uit een dal klimt.
7 Maart 2022
euro portemonnee

Nieuws Ketensamenwerking

'Leverancier en supermarkt moeten meer samenwerken'

De wereldmarktprijzen voor zuivel, graan en oliën zijn gemiddeld met 30% gestegen. Het einde van die prijsstijgingen is nog niet in zicht. Een probleem voor veel voedingsbedrijven. Zij willen de kostenstijgingen doorberekenen in de supermarktprijzen. Die zitten daar echter totaal niet op te wachten.
2 Maart 2022
supermarkt

Nieuws Detailhandel

Omzet van supermarkten in vierde kwartaal lager

De omzet van winkels in food lag in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar ongeveer 1% lager dan één jaar eerder. Vooral de supermarkten kampten met een omzetdaling. De omzet van de voedingsspeciaalzaken steeg door prijsstijgingen, maar het  verkoopvolume bleef gelijk.
16 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief