Supermarktketens

euro beurs economie

Nieuws Retail

'Gevecht supermarkt en leverancier van alle tijden'

De voedingsindustrie kent veel uitdagingen. Zo hebben steeds meer supermarkten discussies met leveranciers over de hoge inkoopprijzen. De leveranciers hebben de prijzen verhoogd als gevolg van de hoge inflatie en de schaarste. Volgens retaildeskundige Erik Hemmes zijn deze 'gevechten' tussen supermarkten en leveranciers echter van alle tijden.
31 Januari 2022
tekenen handtekening Boerenbusiness

Nieuws Retail

Supermarkt en leverancier hevig in onderhandeling

Zowel in Nederland als België verlopen de jaarlijkse prijsonderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers dit jaar ongewoon heftig. De directe aanleiding is de hoge inflatie - over december meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek een inflatiecijfer van 6,4%, het hoogst in bijna veertig jaar.
18 Januari 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Aldi in Duitsland wil in de periode tot 2030 geleidelijk toe naar een zuivelaanbod dat voldoet aan hogere dierenwelzijnseisen. Vooral de zogenaamde 'stalmelk' moet uit het schap verdwijnen. De aanpassing hing al een tijdje in de lucht.
13 Januari 2022
Carrefour

Achtergrond Carrefour

Carrefour opnieuw in beeld bij Auchan

Auchan, een van de vijf grootste supermarktketens in Frankrijk, heeft opnieuw een oog gelegd op concurrent Carrefour. Mocht de samensmelting echt wat worden, dan ontstaat de grootste supermarktketen van het land. De beurskoers van Carrefour reageerde in elk geval goed, met een plus van 12%.
6 Januari 2022
PepsiCo

Nieuws Edeka

Edeka haalt PepsiCo uit de schappen

Supermarktketen Edeka haalt bijna het volledige assortiment van PepsiCo uit de rekken. De frisdrankproducent wil niet toegeven aan de eisen van de nieuwe Europese inkoopalliantie Epic Partners. De lopende jaargesprekken zorgen in verschillende Europese landen tot conflicten tussen grote fabrikanten en foodretailers.
21 December 2021
euro portemonnee inflatie

Nieuws Rabobank

Foodproducent kan inflatie niet meer absorberen

De kosteninflatie is zo hoog dat foodproducenten en supermarkten deze niet meer kunnen absorberen, zo stelt Rabobank in de nieuwe kwartaalpublicaties. Uiteindelijk zal de consument hierdoor te maken krijgen met stijgende prijzen. Die consument kan vervolgens kiezen voor goedkopere producten, winkels of restaurants en meer te letten op aanbiedingen.
8 December 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Retail

Jumbo en Jan Linders wisselen filialen uit

Supermarktketen Jan Linders wil vier vestigingen van Jumbo overnemen. Tegelijkertijd heeft Jumbo het plan om twee filialen van Jan Linders over te nemen. Dat maken beide partijen deze week bekend.
17 November 2021
supermarkt DekaMarkt

Nieuws Retail

Stilste fusie in retailwereld stilletjes weer uit elkaar

De 'stille' fusie tussen de supermarktketens Dirk van den Broek en Dekamarkt lijkt tot verrassing van supermarktwatchers weer net zo stilletjes ontbonden te worden. Waar komt die beweging vandaan?
9 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden