Alejandro Guzmani / Shutterstock.com

Nieuws Jaarcijfers

Target klimt uit koersdal na publicatie jaarcijfers

7 Maart 2022 - Kimberly Bakker

Target heeft over het vierde kwartaal een omzet van $31 miljard gerealiseerd. Dat is 9,4% meer dan één jaar eerder in dezelfde periode. Met de bekendmaking van de cijfers kan ook de balans voor het hele jaar opgemaakt worden. En die zijn positief, wat ervoor zorgt dat de beurskoers uit een dal klimt.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Amerikaanse warenhuisketen, die ook veel voedingsmiddelen verkoopt, heeft afgelopen jaar een omzet behaald van $104,6 miljard. Dat is 13,2% meer dan één jaar eerder. Wordt een vergelijking gemaakt met twee jaar geleden, dan is de omzet met maar liefst 35% gestegen. Zowel de fysieke winkelverkopen als de digitale omzet nam met ongeveer $14 miljard toe. Het bedrijfsresultaat komt over het afgelopen jaar uit op $8,9 miljard, een stijging van 36,8% in vergelijking tot de $6,5 miljard van 2020. En de winst per aandeel is gestegen van $8,64 naar $14,10.

Target betaalde in het vierde kwartaal een dividend van $432 miljoen. Dat was één jaar ervoor nog $341 miljoen. Daarnaast is in het afgelopen kwartaal voor $2,3 miljard aan aandelen teruggekocht en zijn 9,7 miljoen gewone aandelen ingetrokken tegen een gemiddelde prijs van $237. "Aan het einde van het vierde kwartaal hadden we nog zo'n $ 12,3 miljard aan resterende capaciteit in het kader van het terugkoopprogramma dat in augustus door de raad van bestuur is goedgekeurd."

Koers klimt uit dal
De felgroene cijfers hebben een positief effect op de beurskoers van de keten. Woensdag 23 februari stond de koers op een dieptepunt van $189,90 per aandeel. Op de dag van de publicatie van de jaarcijfers was dat $199,22 per aandeel. Die opwaartse trend heeft afgelopen week doorgezet. Vrijdag 4 maart sloot de beurskoers van Target op $224,10 per aandeel. Dat is ongeveer 14% hoger dan vijf dagen eerder, zo'n 6% boven het niveau van een maand geleden en ruim 26% hoger dan één jaar eerder in dezelfde periode.

Voor dit jaar voorziet de supermarktketen een lage tot middelhoge eencijferige omzetgroep. "Verder houden we rekening met een operationele marge van 8% of hoger, een lage eencijferige groei in dollars van de operationele marge en een hoge eencijferige groei van de aangepaste winst per aandeel", staat in het persbericht.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden