Plus

supermarkt Plus

Nieuws ACM

Fusie Plus en Coop mag na verkoop van 12 winkels

De supermarktketens Plus en Coop hebben groen licht gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om te fuseren tot één coöperatie. Ze moeten wel twaalf supermarkten in dorpen verkopen aan een concurrent. De supermarkten gaan verder onder het merk Plus.
22 December 2021
Boerenbusiness

Nieuws Retail

PLUS en Coop gaan als één coöperatie verder

Supermarktketen PLUS en Coop gaan gezamenlijk verder als één coöperatie. Dat laat Coop-directeur Fred Bosch maandag 6 september weten. 'Wij zijn er trots op met de vooringenomen fusie een top-3 positie in de Nederlandse foodretail in te nemen.' Er zal geopereerd worden onder de formule van Plus, en een gezamenlijke consumentenomzet van €5 miljard wordt verwacht.
6 September 2021
melk zuivel

Nieuws Retail

Zuivel huismerk Plus wordt biologisch voor zelfde prijs

Alle verse melk en karnemelk in een literpak van het huismerk van Plus zijn vanaf deze week standaard biologisch. vanaf eind juli volgt yoghurt en medio september halve liter pakken. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past, stelt de supermarkt.
30 Juni 2021
Albert Markusse

Achtergrond Voedselketens

'Verhaal van de boer is de verbinding met consument'

Wil de foodsector het duurzaam geteelde Nederlandse product nog beter aan de man brengen, dan moet de boeren, de foodbusiness en de retail nog beter samenwerken in het vertellen van het verhaal van de boer aan de consument.
26 Mei 2021
supermarkt Plus

Nieuws Plus

Plus zet nog verder in op ketensamenwerking

Supermarktketen Plus presenteerde op maandag 12 april het nieuwe vers-merk ‘Boerentrots van PLUS’. Daarmee wil de retailer laten zien hoeveel waarde het hecht aan de samenwerking met de eigen boeren. Ketensamenwerking staat op één en daar wordt ook komende jaren nog veder op ingezet.
13 April 2021
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Retail

PLUS meest verantwoorde supermarkt, Boni tweede

Supermarktketen PLUS is voor de zevende keer uitgeroepen tot 'Meest Verantwoorde Supermarkt' van Nederland. In het GfK MVO Rapport 2021 heeft het een score behaald van 7,41. Vooral op de thema's aandacht voor dierenwelzijn, eerlijke handel en betrokkenheid bij de buurt scoort het goed. Op de tweede en derde plaats volgen Boni en Jan Linders.
25 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden