Jarretera / Shutterstock.com

Nieuws ACM

Fusie Plus en Coop mag na verkoop van 12 winkels

22 December 2021 - Linda van Eekeres

De supermarktketens Plus en Coop hebben groen licht gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om te fuseren tot één coöperatie. Ze moeten wel twaalf supermarkten in dorpen verkopen aan een concurrent. De supermarkten gaan verder onder het merk Plus.

Samen hebben de twee supermarktketens zo'n 600 filialen. Ook heeft Plus zeggenschap in Spar, waarmee het totale aantal uitkomt op ongeveer 1.000 winkels. Er blijven sterke concurrenten over, zo oordeelde de ACM. In twaalf dorpen, vooral buiten de Randstad, zag het wel een concurrentieprobleem ontstaan. Met de verkoop van die supermarkten blijft ook lokaal voldoende concurrentie en is er voor consumenten genoeg keuze. Daardoor zorgt de fusie niet voor hogere prijzen of slechtere dienstverlening.

Investeren in online
Op 6 september maakten Plus en Coop de fusie bekend. "Met een sterkere financiële armslag kan verder geïnvesteerd worden in het winkelnetwerk en de groeiende online propositie. De samenvoeging levert op termijn naar verwachting jaarlijks €50 miljoen aan combinatievoordelen op", lieten de ketens toentertijd weten.

Duncan Hoy die nu al aan het hoofd staat van Plus wordt de algemeen directeur van het fusiebedrijf, Fred Bosch (algemeen directeur van Coop) wordt financieel directeur en Mayte Oosterveld (financieel directeur Plus) wordt operationeel directeur. De raad van commissarissen zal bestaan uit afgevaardigden uit beide organisaties en Harry Bruijniks (voorzitter RvC Coop) is de beoogd voorzitter.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden