Shutterstock

Nieuws Retail

Zuivel huismerk Plus wordt biologisch voor zelfde prijs

30 Juni 2021 - Linda van Eekeres

Alle verse melk en karnemelk in een literpak van het huismerk van Plus zijn vanaf deze week standaard biologisch. vanaf eind juli volgt yoghurt en medio september halve liter pakken. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past, stelt de supermarkt.

"Biologische melk is beter voor de klant, de boer, de koe en het milieu", zo zegt Eric Leebeek, commercieel directeur bij Plus in een nieuwsbericht op de eigen website. "De koeien hebben meer ruimte, leven gezonder en krijgen biologisch gecertificeerd veevoer. Biologische boeren zorgen goed voor de bodem, dragen bij aan de biodiversiteit en werken daarbij zonder gewasbeschermingsmiddelen. Uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die past bij biologisch."

Zo'n duizend biologische koeien zorgen jaarlijks voor meer dan 7,8 miljoen liter duurzame melk voor Plus. Na een korte overgangsfase van een paar maanden, zal Plus de biologische melk uitsluitend bij Nederlandse melkveehouders inkopen. 

Komende drie jaar verdubbeling omzet biologisch
De komende drie jaar wil de keten het biologische huismerk assortiment met meer dan 50% uitbreiden en zet daarmee in op een verdubbeling van de omzet van het biologische huismerk. Sinds 2010 zijn alle bananen bij Plus 100% Fairtrade gecertificeerd en verkoopt Plus sinds 2012 geen scharreleieren meer. Alle eieren zijn minimaal vrije uitloopeieren met het Beter Leven keurmerk 2-sterren. Steeds heeft de keten de meerprijs zelf betaald, stelt Plus. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden