Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Nieuws Plus

Plus zet nog verder in op ketensamenwerking

13 April 2021 - Kimberly Bakker

Supermarktketen Plus presenteerde op maandag 12 april het nieuwe vers-merk 'Boerentrots van PLUS'. Daarmee wil de retailer laten zien hoeveel waarde het hecht aan de samenwerking met de eigen boeren. Ketensamenwerking staat op één en daar wordt ook komende jaren nog veder op ingezet.

Boerentrots van PLUS. Dat is het nieuwe vers-merk op de vleesafdeling van de supermarktketen. "Alle bestaande producten en concepten met een goed verhaal krijgen het nieuwe merk". Daarbij moet je denken aan varkensvlees uit de eigen keten, Blonde d'Aquitaine rundvlees, kip, kalfsvlees en lamsvlees", zo schrijft de retailer in een persbericht. Elk product krijgt daarbij een eigen kleur. "Zo staat bijvoorbeeld de kleur blauw voor rundvlees en de kleur roze voor varkensvlees. Het assortiment bestaat uit bijna 300 producten."

Trots op de boer
Voor Plus is dit een volgende stap om aan te tonen hoeveel waarde het bedrijf hecht aan de samenwerking met de eigen boeren. "We zijn trots op de boeren waar we mee werken en de stappen die we samen zetten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. We vinden het belangrijk dit verhaal beter aan de klanten uit te dragen. Dat draagt bij aan wederzijds vertrouwen en waardering voor de producten. Een goede basis om verder te bouwen aan een duurzame toekomst."

Om de samenwerking te versterken heeft PLUS begin dit jaar een financiële bijdrage met varkens- en rundvleesboeren afgestemd. De tegemoetkoming wordt ingezet in het geval van lage marktprijzen. Bovendien biedt de retailer zo afnamezekerheid.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden