SophieOst / Shutterstock.com

Nieuws Jaarcijfers

Duitse worstmaker ziet grote groei in vega-vlees

3 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

Rügenwalder Mühle, een van de grootste worstenmakers van Duitsland, heeft de omzet in plantaardige producten afgelopen jaar voor het eerst die van vleesproducten zien overstijgen. De groei in de vega-tak heeft ervoor gezorgd dat de worstenmaker in een krimpende vleesmarkt toch een hogere omzet heeft gerealiseerd.

Rügenwalder Mühle zag de omzet vorig jaar uitkomen op €263,3 miljoen. Dit is een stijging van 12,7% in vergelijking tot één jaar daarvoor. De omzet werd gestuwd door de flink gestegen verkopen van vleesalternatieven. Het bedrijf is in Duitsland een van de marktleiders in de productie en de verkoop van vleesvervangers. Al sinds 2014 zitten er vegetarische producten in het assortiment.

Verdere inzet op vegetarische groei
In het vegetarische segment voerde Rügenwalder Mühle de omzet met maar liefst 42% op. Daarmee was de groei groter dan de gemiddelde marktgroei in Duitsland in deze productcategorie. Dat was het afgelopen jaar namelijk 33,2%. 

Komende jaren blijft Rügenwalder Mühle zich inzetten voor een groei in het vegetarische segment. Het bedrijf kocht daarom een 8000 vierkante meter grote productielocatie aan, waar hoofdzakelijk vegetarische producten worden geproduceerd. De directeur geeft aan dat het de productiecapaciteit zo snel mogelijk wil uitbreiden om groei in het vleesvrije segment blijvend mogelijk te maken.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Interview Miek Schlangen

'Structuur vleesvervangers kan stukken beter'

Nieuws Vlees & Eiwit

Frans verbod plantaardige vleesnamen uitgesteld

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden