Vleesvervangers

Vleesvervangers Schouten Food

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

In 2030 moet minimaal de helft van alle eiwitten die in Nederland geconsumeerd worden van plantaardige origine zijn, zo heeft het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloten. Uit de recente Eiwitmonitor van de Wageningen Universiteit (WUR) blijkt dat we nog ver van die verhouding afzitten. Toch is de doelstelling van het gros van de Nederlandse supermarkten en kantines nog een stuk ambitieuzer. Dit zet bedrijven er steeds vaker toe aan om grote stappen te zetten, zonder dat naar het publiek te communiceren.
Woensdag 08:00 uur
Vivera Vleesvervangers

Interview Miek Schlangen

'Structuur vleesvervangers kan stukken beter'

Het is lang en breed bekend dat vleesvervangers op het gebied van structuur nog flinke stappen te zetten hebben. Daarom weidde Miek Schlangen haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit aan dit onderwerp. Daarin ontwikkelde ze een objectieve methode om de structuur van vleesvervangers te beoordelen en toonde ze het succes aan van een nieuwe innovatieve methode voor de productie van vleesvervangers.  
Maandag 09:00 uur
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Frans verbod plantaardige vleesnamen uitgesteld

De rechtszaak over het Franse verbod om vleesvervangers vleesnamen zoals ham of spek te geven, is voor de tweede keer uitgesteld. Eerder besloot het Franse hooggerechtshof al om de uitvoer van de wet uit te stellen.
11 April 2024
Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Veganuary garandeert niet langer succes op vegamarkt

De Britse markt voor plantaardige alternatieven is in januari wederom gekrompen. Over de eerste vier weken van januari daalde de verkoop van vleesvervangers vergeleken met 2023 met 12,8%, zo blijkt uit data van Kantar en Nielsen. Het Britse ministerie van Landbouw (AHBD) concludeert dat Britse consumenten interesse voor plantaardige alternatieven verliezen.
18 Maart 2024
Rugenwalder Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Duits voedingsadvies risico voor alternatieve eiwitten

Het sentiment voor plantaardige voeding is nog altijd vrij sterk. Na Lidl probeert ook Burger King de consument met lagere prijzen te verleiden om voor plantaardige alternatieven te kiezen. De keuze voor Duitsland ligt voor de hand, aangezien daar het klimaat voor plantaardige voeding gunstig is, al valt het niet uit te sluiten dat nieuwe Duitse voedingsadviezen roet in het eten gooien voor plantaardige alternatieven.   
12 Maart 2024
Van Gelder

Interview Gerrit Van Gelder

'Consument wil nog altijd gezonde vleesvervanger'

Al tientallen jaren verwerkt en verkoopt Van Gelder met succes groenten en fruit. In november 2022 besloot het bedrijf een 'enorme nieuwe productieruimte' in te richten voor vleesvervangers. Directeur Gerrit van Gelder vertelt waarom het bedrijf steeds meer stappen in die moeizaam lopende markt zet.
11 Maart 2024
supermarkt Jumbo

Analyse Ondernemen

In flets jaar boekt Jumbo wél een vega-succesje

Op het hoofdkantoor van Jumbo in het Brabantse Veghel zal er deze dagen vast geen jubelstemming heersen. De grootgrutter zag de winst vorig jaar imploderen en ligt bovendien overhoop met tal van leveranciers van diverse grote A-merken. De enige succesnummertjes lijken de betere prestaties van La Place en de gestegen verkoop van vleesvervangers, waarmee Jumbo op koers ligt om haar eigen opgelegde klimaatambities waar te maken. Voor de rest is het vooral negativiteit wat de klok slaat. 
1 Maart 2024
Vegan Bacon Vleesvervangers

Achtergrond Vlees & Eiwit

Steak en entrecote taboe bij Franse vleesvervanger

Mag een vleesvervanger 'ham' heten of een plantaardige drank 'melk'? De regels daarvoor verschillen per land. In Frankrijk mogen sinds 27 februari sommige vleesnamen niet meer op het etiket staan van levensmiddelen met plantaardige eiwitten. Ook in het Verenigd Koninkrijk is vergelijkbare regelgeving op komst, maar dan voor plantaardige zuivelvervangers.
29 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden