Vleesvervangers

Vivera

Interview Karin Löwik

'Vivera kan versnellen door overname door JBS'

Vleesvervangerproducent Vivera is sinds kort Garden Gourmet van Nestlé voorbijgestreefd als marktleider in Nederland. Met de overname door JBS, 's werelds grootste vleesverwerker, liggen ook markten buiten Europa binnen handbereik. Foodbusiness sprak met marketingdirecteur Karin Löwik over de (nieuwe) kansen en uitdagingen.
12 Juli 2022
vleesvervanger

Analyse Van Loon

Van Loon Group snelle groeier in vlees en vleesloos

De Brabantse Van Loon Group is een ambitieuze groeier in de wereld van zowel vlees als van vleesloos. In de voorbije jaren reeg het in rap tempo een aantal middelgrote bedrijven in beide takken van sport aan elkaar. De omzet benadert inmiddels een miljard euro.
20 Juni 2022
Arnold Burger

Interview Arnold Burger

'Markt van vleesvervangers is mondialer dan vlees'

Van Loon Group is al decennialang een begrip in de Nederlandse vleesbranche. Sinds twee jaar zet het bedrijf ook in op vleesvervangers. Arnold Burger (44) trekt de kar en is directeur van No Meat Today Company, de nieuwe plantaardige tak van het vleesconcern.
3 Juni 2022
supermarkt verenigd koninkrijk vegan

Nieuws Vleesvervanger

Impossible Foods klaar voor de Europese markt

Impossible Foods, het plantaardige vleesconcern uit de Verenigde Staten, heeft de eerste producten op de Europese markt geïntroduceerd. Het bedrijf heeft in het Verenigd Koninkrijk plantaardige varianten van de kipnuggets en stukjes worst gelanceerd. 
23 Mei 2022
vleesvervanger

Nieuws Vleesvervangers

Nederlandse Meatless in Duitse handen

Het Nederlandse bedrijf Meatless is overgenomen door Südzucker. Beneo, een dochterbedrijf van het Duitse foodconcern dat plantaardige ingrediënten produceert, lijft Meatless volledig in. Het huidige management van Meatless blijft na de transactie in functie.
23 Mei 2022
vleesvervanger vegan

Nieuws Jaarcijfers

Duitse worstmaker ziet grote groei in vega-vlees

Rügenwalder Mühle, een van de grootste worstenmakers van Duitsland, heeft de omzet in plantaardige producten afgelopen jaar voor het eerst die van vleesproducten zien overstijgen.
3 Mei 2022
Kweekvlees

Nieuws Kweekvlees

Overheid gaat investeren in cellulaire landbouw

De Nederlandse regering trekt €60 miljoen uit om de ontwikkeling van cellulaire landbouw te ondersteunen. Het is meteen de grootste publieke financiering ooit op het gebied van cellulaire landbouw. Mosa Meat is blij met het ‘visionaire leiderschap’ van de Nederlandse overheid.
15 April 2022
Mosa Meat

Interview Maarten Bosch

'Ik wil schuldgevoel bij eten van vlees wegnemen'

In de rubriek 'Food People' gaan we deze week in gesprek met Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat. “Wij willen dat iedereen kan genieten van vlees, zonder schuldgevoelens. Door middel van cellulaire landbouw creëren écht rundvlees uit de cellen van een koe, alleen dan zonder dieren of de planeet te schaden.”
13 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief