Vleesvervangers

Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Chinese techondernemer investeert in kweekvlees

Het Chinese bedrijf Jimi Biotech heeft in een recente investeringsronde $3 miljoen opgehaald voor de productie van kweekvlees. Jimi Biotech is van plan om het geld te steken in R&D en een uitbreiding van het personeelsbestand. 
17 Januari 2023
Nadia Menkveld

Interview Nadia Menkveld

'Jaar stond écht in teken van hoge kosten en inflatie'

2022 werd gekenmerkt door de oorlog in Oekraïne, de energiecisis en de oplopende inflatie. Met Nadia Menkveld, sectoreconoom Agrarisch en Food bij ABN Amro, kijken we terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar binnen de voedingsmiddelenindustrie en blikken we vooruit op 2023.
30 December 2022
Paul Mesters

Interview Paul Mesters

Upcyclen maakt vleesvervanger duurzamer

Bij de productie van suikerbieten produceert Cosun Beet Company elk jaar zo'n 1,1 miljoen ton bietenpulp. Nu wordt het bijproduct voornamelijk als veevoer gebruikt, maar binnenkort vinden we het restproduct bij bietensuikerproductie misschien wel terug in vleesvervangers. Volgens het bedrijf is de pulp van suikerbieten namelijk zeer geschikt om de structuur van vlees na te maken. Directeur Paul Mesters vertelt Foodbusiness waarom Cosun Beet Company dit nieuwe ingrediënt heeft ontwikkeld.
19 December 2022
vleesvervanger

Nieuws Vleesvervangers

Umiami neemt fabriek Unilever over

Frankrijk heeft is binnenkort een commerciële producent van vleesvervangers rijker. Umiami heeft namelijk een Franse fabriek van Unilever in Duppigheim overgenomen. De fabriek zal vanaf de tweede helft van 2023 vleesvervangers produceren die volgens het bedrijf op hele onderdelen (zoals een kipfilet of een biefstuk) lijken.
8 December 2022
Japanse vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Vleesvervangers in opkomst in Japan

Vleesververvangers winnen in Japan aan populariteit, zo blijkt uit een rapport van databureau Globaldata. De coronapandemie zorgde voor de snelle groei van de productgroep. Vooral het Japanse bedrijf Next Meats profiteert van het succes.
6 December 2022
vleesvervanger Plantaardig eiwit

Nieuws Vleesvervangers

Suikerbietenpulp nieuw ingrediënt vleesvervangers

Cosun Beet Company heeft een nieuw ingrediënt voor vleesvervangers ontwikkeld. Het nieuwe ingrediënt wordt van suikerbietenpulp gemaakt en krijgt de naam Fidesse. Het nieuwe ingrediënt wordt volgende week geïntroduceerd op de beurs Food Ingredients Europe in Parijs.
1 December 2022
Kweekvlees kweekkip

Nieuws Kweekvlees

Verenigde Staten keurt kweekkip goed

De Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit (FDA) heeft hun eerste kweekvleesproduct goedgekeurd. Daarmee is de Verenigde Staten het tweede land waar kweekvlees voor commerciële doeleinden geproduceerd mag worden.
24 November 2022
Tofu china

Analyse Vleesvervangers

Vleesvervangers: enorme kans voor Chinese markt

Uit een enquête van van Brits consultancybreau Good Growth Co blijkt dat bijna 40% van de Chinese bevolking hun vleesconsumptie probeert te verminderen. Dit resultaat is opmerkelijk, aangezien de Chinese vleesconsumptie volgens vrijwel alle schattingen de komende jaren juist toeneemt. Toch komt het nieuws niet uit het niets. De Chinese overheid probeert de vleesconsumptie onder haar bevolking namelijk al sinds 2016 te verminderen en inmiddels lijkt deze oproep onder jongeren te zijn geland. Door de verandering van het Chinese eetpatroon, ligt de Chinese markt voor producenten van vleesvervangers voor het oprapen.
23 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox