Vleesvervangers

Vleesvervangers Nederland

Analyse Ingrediënten vleesvervangers

Prijs plantaardige grondstoffen onder druk

Plantaardige grondstoffen van vleesvervangers worden in rap tempo goedkoper. De prijzen van soja, tarwe en haver staan op het moment op het laagste punt sinds de zomer van 2021. De prijs van dierlijke grondstoffen ontwikkelt zich minder gunstig. Voor alsnog valt de daling van de eierprijs lager uit dan verwacht en ook de kaasprijs zet tegen de verwachting van de markt in een stap omhoog.
31 Mei 2023
van maanen

Nieuws Vlees & Eiwit

Vivera zet vegetarische saucijs in de markt

Vivera heeft zijn eerste stap in de wereld van de foodservice gezet. In samenwerking met Bakker Van Maanen heeft de vleesvervangersproducent een vegetarisch saucijzenbroodje ontwikkeld. Het nieuwe product is in de 60 locaties van de bakkersketen te koop.
31 Mei 2023
Beyond Meat

Nieuws Vlees & Eiwit

Inversteerders Beyond Meat beginnen rechtszaak

Een groep investeerders in Beyond Meat heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf. Het gaat om investeerders die tussen 5 mei 2020 en 12 oktober 2022 instapten. In die periode daalde het aandeel van ruim $100 naar net boven de $14. Op het moment worden aandelen Beyond Meat voor rond de $10,50 verhandeld.
16 Mei 2023
Mosa Meat

Nieuws Vlees & Eiwit

Mosa Meat naar Singapore met kweekhamburger

De kweekvleesburger van Mosa Meat is klaar voor marktintroductie. Het Nederlandse kweekvleesbedrijf gaat de productie van kweekhamburgers opschalen en wil daarmee eerst de Singaporese markt op. Singapore en Israël zijn vooralsnog de enige landen waar de verkoop van kweekvlees is toegestaan.
9 Mei 2023
Kweekvlees Aleph Farms

Analyse Vlees & eiwit

Kweekvlees op vroegst eind 2024 op Europese markt

Weer een nieuw kweekvleesbedrijf lanceert een product op de markt: de Israëlische startup Aleph Farms komt met de eerste kweeksteak (zie foto). Israël en Singapore zijn momenteel de enige twee landen ter wereld die de verkoop van kweekvlees toestaan. In de Europese Unie zal het op zijn vroegst eind 2024 zijn voor een stukje kweekvlees of -vis verkocht mag worden. Er heeft tot nu toe namelijk nog steeds geen één kweekvleesproducent een aanvraag gedaan bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).
5 Mei 2023
Waterlinzen

Nieuws Vlees & Eiwit

Waterlinzen goedgekeurd voor consumptie

Een eiwitconcentraat, dat Rubisco Foods wint uit waterlinzen, mag de Europese markt op. Het product heeft namelijk het novel foods-traject van de Europese Unie doorstaan, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Nu de EU goedkeuring heeft verleend, is Rubisco van plan om de productie op te schalen en een partner te vinden om naar een concreet product toe te werken.
25 April 2023
Plant FWD

Achtergrond Vlees & Eiwit

'Plant-based voedingssector moet inclusiever'

Op de eerste editie van Plant Forward heerst een sfeer van ontspanning en plezier. Ondanks de recente stagnatie van de markt overheerst op het congres over plantaardige voeding optimisme over het langetermijnperspectief van de sector. Toch lijken investeerders terughoudender dan grofweg een jaar geleden.
19 April 2023
Rugenwalder Vleesvervangers Duitsland

Analyse Ingrediënten Vleesvervangers

Grondstof vleesvervangers duurder door geopolitiek

Bij de prijsontwikkeling van de ingrediënten van vleesvervangers lijkt een tweedeling zichtbaar. Op de kleine havermarkt na stijgen de prijzen van plantaardige ingrediënten, door met name geopolitieke ontwikkelingen. Ondertussen worden ingrediënten van dierlijke origine duurder door seizoeneffecten. 
14 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox