Vleesvervangers

Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Geeft de overheid impuls aan vleesvervangers?

De zwakke markt voor plantaardige producten trekt op het moment weer volop de aandacht. Volgens de laatst beschikbare cijfers daalde de verkoop in het eerste half jaar in de retail met maar liefst 19,8% en recent bleek zelfs dat de gelauwerde markt van plantaardige melk met 7,2% is gedaald. Terwijl de daling in de Verenigde Staten eerder toe- dan afneemt, vlakt de daling in Nederland juist af.
29 Januari 2024
Laurens Zandbergen

Interview Laurens Zandbergen

Jan Zandbergen bedient vrijwel elke vleesmarkt

'Jan Zandbergen Group is bij lange na niet meer de handelaar of de importeur die het oorspronkelijk was', vertelt marketingmanager van de Jan Zandbergen Group en kleinzoon van de oprichter Laurens Zandbergen. Het bedrijf heeft inmiddels ruim driehonderd mensen in dienst en schreef in 2022 een omzet van €600 miljoen. Die omzet behaalt het bedrijf met een zeer divers portfolio.
20 November 2023
Vegetarisch Vleesvervangers

Opinie Pernille Kok-Jensen

Het wordt tijd voor Food met de F van Fun

Duurzaamheid staat hoog op de agenda en wordt steeds meer een hygiëne factor. 85% van de consumenten heeft een voorkeur voor voedselproducten die aantoonbaar beter zijn voor het milieu (Mondeléz, 2021).
14 November 2023
Vivera Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Europeanen aten vorig jaar minder vlees

Meer dan de helft van de Europese vleesconsumenten is vorig jaar minder vlees gaan eten. Dat is 5% meer dan in 2021, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van Smart Proteïn. 
8 November 2023
Lidl

Nieuws Ondernemen

Duitse Lidl maakt vlees en vega even duur

De Duitse tak van supermarktketen Lidl trekt de prijzen van vlees en plantaardige artikelen van het eigen merk Vemondo gelijk. Het merendeel van de Vemondo producten wordt even duur als de dierlijke variant. 
12 Oktober 2023
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Agrifoodmonitor: dierlijke producten blijven favoriet

Consumenten kiezen nog altijd eerder voor dierlijke producten dan plantaardige alternatieven. Zo concludeert de Wageningen Universiteit (WUR) in haar twee jaarlijkse peiling, de Agrifoodmonitor. Dat geldt voor alle onderzochte groepen, al staat daar wel tegenover dat jongvolwassenen (18-35 jaar) een eetpatroon met minder dierlijke producten meer waarderen.
6 Oktober 2023
Hidde Karma Kebab

Interview Hidde Stolwijk

Supermarkt een mooi verlengstuk van ons bedrijf

Nu de zomer tegen zijn einde loopt, spreekt Foodbusiness af met verschillende spelers uit de vlees- en eiwit sector om nog één keer de barbecue aan te steken voor onze BBQ&A. Vandaag de dag is ook een vleesalternatief voor velen niet meer van de barbecue weg te denken. Daarom spreekt Foodbusiness met oprichter van Karma Kebab, Hidde van Stolwijk. Hij vertelt over hun positie in de hedendaagse markt voor vleesvervangers, de inflatie en hun groeiplannen.
6 Oktober 2023
Space Farming Evoluon

Achtergrond Ondernemen

Aardappelen van 'Mars' en kippen-Tinder in Evoluon

Een eigen kweekmaaltijd met bijzondere ingrediënten samenstellen, kippen-Tinder spelen, of kijken hoe een ruimteboer zijn gewassen verbouwd. Het kan allemaal op de tentoonstelling Space Farming die maandag in het Evoluon in Eindhoven de deuren opent voor het publiek. Foodbusiness kreeg een voorproefje. 
22 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden