Vleesvervangers

Space Farming Evoluon

Achtergrond Ondernemen

Aardappelen van 'Mars' en kippen-Tinder in Evoluon

Een eigen kweekmaaltijd met bijzondere ingrediënten samenstellen, kippen-Tinder spelen, of kijken hoe een ruimteboer zijn gewassen verbouwd. Het kan allemaal op de tentoonstelling Space Farming die maandag in het Evoluon in Eindhoven de deuren opent voor het publiek. Foodbusiness kreeg een voorproefje. 
22 September 2023
McDonalds

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

McDonald's lijkt in Nederland in te zetten op een plantaardigere koers. De Amerikaanse fastfoodketen zet vier nieuwe opties op de kaart en kiest een nieuwe strategie om meer klanten voor plantaardige alternatieven te laten kiezen.
15 September 2023
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Vlees & Eiwit

Albert Heijn zet in op plantaardig huismerk

Albert Heijn heeft een nieuw huismerk in plantaardige voeding gelanceerd, zo maakt de supermarkt bekend in een persbericht. Onder de naam AH Terra moeten de nieuwe producten Albert Heijns beoogde doel om de eiwittransitie te versnellen een stap dichterbij brengen.
8 September 2023
vegan Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Krimp Britse markt voor vleesvervangers biedt kans

Na de Amerikaanse markt voor vleesvervangers, is ook de Britse markt in zwaar weer beland. De verkoop in de supermarkten kromp sinds het toppunt van de populariteit met meer dan 10%. Daarnaast lijkt het ene na het andere bedrijf in de problemen te raken. Opvallend is vooral dat veel kleine bedrijven de markt verlaten. Toch biedt één categorie in de retail nog kansen.
1 September 2023
FrieslandCampina

Nieuws Vlees & Eiwit

Frieslandcampina betreedt krimpend Brits vegaschap

FrieslandCampina lanceert hun eerste vleesvervangers op de Britse markt, zo is te lezen in the Grocer. Vanaf begin oktober zijn de producten verkrijgbaar in verschillende Britse supermarktketens. Het moment van de lancering is opmerkelijk, aangezien de krimp van markt voor vleesvervangers in het Verenigd Koninkrijk in de dubbele cijfers loopt.
17 Augustus 2023
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Ondernemen

Beyond Meat weet klanten niet te binden

Beyond Meat kende een tegenvallende tweede kwartaal. De maker van plantaardige vleesvervangers haalde niet de verkoopdoelen die het had gesteld en de teruglopende vraag naar plantaardige vleesvervangers laat nog geen herstel zien.
9 Augustus 2023
Vegetarisch Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

'Waar is de plant in plantaardig gebleven?'

Vleesvervangers staan onder druk. Ondanks dat vleesvervangers minder hard in prijs stegen dan vlees, daalde het omzetvolume in Nederland vorig jaar met 2,5%. In de VS en het Verenigd Koninkrijk nam de verkoop nog harder af. Sectorspecialisten van de Rabobank hebben een aantal adviezen beschreven die producenten kunnen helpen vleesvervangers nieuw leven in te blazen. Niet elke producent gaat het volgens hen redden zich aan te passen. Zij verwachten dan ook meer consolidatie op de markt.
3 Augustus 2023
Beyond Meat Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

Het aandeel van Beyond Meat lijk tegen de verwachting van analisten in licht te herstellen. Voor het eerst in drie kwartalen maakte het bedrijf een kleine brutowinst. Volgens deskundigen is de stijging het gevolg van de lancering van een nieuw innovatief product. Of de positieve ondertoon blijft hangen is echter nog maar de vraag.
14 Juli 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden