Vleesvervangers

Beyond Meat Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

Het aandeel van Beyond Meat lijk tegen de verwachting van analisten in licht te herstellen. Voor het eerst in drie kwartalen maakte het bedrijf een kleine brutowinst. Volgens deskundigen is de stijging het gevolg van de lancering van een nieuw innovatief product. Of de positieve ondertoon blijft hangen is echter nog maar de vraag.
14 Juli 2023
veldbonen

Nieuws Vlees & Eiwit

Eerste eiwitfabriek veldbonen in de maak

Magnificat proteïnen opent de eerste fabriek in Nederland waar proteïnen uit veldbonen worden gewonnen. De eiwitten kunnen onder meer worden toegepast in vleesvervangers, sportvoeding of medische voeding. De fabriek heeft de capaciteit om 40.000 ton veldbonen per jaar te verwerken.
12 Juli 2023
Ikea

Nieuws Vlees & Eiwit

Ikea introduceert alternatief voor kiphotdog

De Ikea introduceert een nieuwe plantaardige hotdog. In tegenstelling tot hun eerdere vegetarische alternatief, zet de Ikea nu in op een alternatief dat de smaak en structuur van vlees nabootst. De nieuwe vega-hotdog is vanaf vandaag (woensdag 5 juli) te bestellen in de restaurants van de Zweedse meubelzaak.
5 Juli 2023
meatless farm

Opinie Wim Groot Koerkamp

Vleesvervanger bestaat niet, bedenk iets nieuws

De introductie van Meatless Farm ging met veel bombarie gepaard. Vanaf het begin was de afloop – een faillissement - voorspelbaar. Waarom? Simpelweg omdat de fabrikanten zich afzetten op een product, vlees, dat niet vervangbaar is. Marketing les 1 leert ons dat dit nooit werkt.
3 Juli 2023
Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Vleesvervangers hebben in deze landen marktpotentie

Zeker nu de kernmarkten voor vleesvervangers tekenen van stagnatie vertonen overheerst één vraag op de markt. Wat is na Duitsland de volgende grote groeimarkt voor vleesvervangers? Volgens ingewijden in de markt zijn alle pijlen op het moment gericht op twee spelers, namelijk Frankrijk en Italië. Dat beide markten veel potentie hebben lijkt iedereen duidelijk, maar de vraag is vooral welke markt zich het snelst ontplooit.
30 Juni 2023
Vleesvervangers

Achtergrond Vlees & Eiwit

Maakt strategie Lidl vleesvervanger goedkoper?

Supermarkten leggen vleesvervangers steeds vaker tussen het vlees. Volgens de supermarkten zit er een duidelijk doel achter het trend, want verschillende supermarkten hebben aangegeven om meer plantaardige proteïne te willen verkopen. Supermarkten en lijken met de nieuwe stap vooral de routinekoper vaker te willen bereiken.
27 Juni 2023
vegan Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Alternatieve eiwitten krijgen mooie nichepositie

De markt voor alternatieve eiwitten zal de komende jaren gestaag blijven, zo schat de Rabobank in een nieuw rapport. De bank veracht dat de markt voor vlees- en zuivelvervangers rond 2035 een marktaandeel van 4% en 9%. De impact op de consumptie van dierlijke eiwitten blijft beperkt, zo schrijft de bank.
23 Juni 2023
Karma Kebab

Nieuws Vlees & Eiwit

Karma Kebab sleept 2 miljoen euro binnen

Vleesvervangermerk Karma Kebab heeft in een nieuwe investeringsronde €2 miljoen binnengehaald om zijn keten van festival food bars uit te breiden. Na verschillende stands op festivals, een locatie in Utrecht en een pop-up locatie in Amsterdam is het bedrijf van plan om te investeren in vijf nieuwe locaties. Het uitbreiden van hun horecaketen is een centraal onderdeel van strategie om ook vleesvervangers in de retail te verkopen.
22 Juni 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën