Duitsland

vleesvervanger vegan

Nieuws Jaarcijfers

Duitse worstmaker ziet grote groei in vega-vlees

Rügenwalder Mühle, een van de grootste worstenmakers van Duitsland, heeft de omzet in plantaardige producten afgelopen jaar voor het eerst die van vleesproducten zien overstijgen.
3 Mei 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Inflatie

Oproep in Duitsland: 'Schaf btw op basisvoeding af'

De federatie voor consumentenorganisaties VZBV en liefdadigheidsvereniging VdK in Duitsland roepen de overheid op om de btw op basisvoedingsmiddelen te schrappen.
28 April 2022
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking verwerking

Nieuws Aardappelen

Duitse foodsector verwerkt recordaantal aardappelen

Afgelopen jaar zijn in Duitsland meer aardappelen verwerkt tot voedingsmiddelen dan ooit tevoren. Het gaat in totaal om 3,76 miljoen ton. Vooral de productie van diepvriesproducten was in trek.  
12 April 2022
Hochwald Peter Stahl

Nieuws Retail

'Zonder Russisch gas geen Duitse zuivel meer'

Als geen Russisch gas meer naar Duitsland komt en er is geen alternatief, dan ligt de Duitse zuivelindustrie binnen drie dagen plat en wordt ook de retail niet meer bevoorraad. Voor zowel de zuivelketen als de consument zou dat een ramp zijn. Los daarvan, wordt zuivel in de winkel nog duurder. Dit zei voorzitter Peter Stahl, voorzitter van het Duitse Milchindustrie Verband (MIV, de Duitse NZO) tijdens het Berliner Milchforum.
11 April 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Biologisch

Duitse consument geeft meer uit aan biologisch

Consumenten in Duitsland hebben over het afgelopen jaar 5,8% meer uitgegeven aan biologische voedingsmiddelen en dranken, tot een bedrag van €15,87 miljard. Duitsland staat daarmee op plek twee als het gaat om de grootste biologische omzet, na de Verenigde Staten. Het biologische aandeel in de Duitse levensmiddelenmarkt bedraagt inmiddels 6,8%.
25 Februari 2022
rundvlees

Nieuws Aldi Duitsland

Aldi stopt met verkoop Braziliaans rundvlees

Aldi stopt in Duitsland vanaf juni met de verkoop van rundvlees uit Brazilië. Dat melden Aldi Nord en Aldi Süd. Beide discounters nemen zo meer afstand van ontbossing in het Amazonegebied. Daarbij vormt de stap een onderdeel van de campagne waarin Aldi overgaat op vlees dat 100% Duits is.
21 Februari 2022
bier

Nieuws Bierverkoop Duitsland

Duitse bierverkoop weer gedaald door corona

De Duitse brouwerijen verkochten in 2021 in totaal zo'n 8,5 miljard liter bier. Dat is een daling van 2,2% in vergelijking tot 2020. Zo blijkt uit cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek. De bierverkoop daalt al jaren in Duitsland. In het coronajaar 2020 daalde de bierverkoop al met 5,5% ten opzichte van het jaar ervoor. Maar eigenlijk daalt de Duitse bierverkoop al sinds de jaren negentig. 
4 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Duitse varkensslachters vroren in 2021 fors meer in

De zwakke afzet van Duits varkensvlees leidde afgelopen jaar tot grote voorraden in Duitse koelhuizen, waarbij de volumes in december recordniveau's naderden. Dat blijkt uit data van het Verband Deutscher Kühlhäuser und Kühllogistikunternehmen (VDKL).
3 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief