Shutterstock

Nieuws Aldi Duitsland

Aldi stopt met verkoop Braziliaans rundvlees

21 Februari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

Aldi stopt in Duitsland vanaf juni met de verkoop van rundvlees uit Brazilië. Dat melden Aldi Nord en Aldi Süd. Beide discounters nemen zo meer afstand van ontbossing in het Amazonegebied. Daarbij vormt de stap een onderdeel van de campagne waarin Aldi overgaat op vlees dat 100% Duits is.

In eerste instantie wordt diepvriesvlees en vers rundvlees uit Brazilië uit de schappen geweerd. Later volgt ook Braziliaans rundvlees dat is verwerkt in andere producten. Dit past in de huidige dierenwelzijnsambitie van Aldi. De boventoon moet daarin gevoerd worden door lokaal vlees. Op dit moment is 85% van het verse vlees in Duitse Aldi-winkels van Duitse herkomst.

Voor varkensvlees geldt al een paar maanden de zogenaamde '5xD'-eis. Dat houdt in dat de geboorte, opfok, afmest, slacht en verwerking in Duitsland moeten hebben plaatsgevonden. Verder wil Aldi uiterlijk tegen het einde van 2030 een eind maken aan ontbossing via 'relevante leveranciersketens voor soja, palmolie en rundvlees'. Het weren van Braziliaans rundvlees is daar een stap in.

Voorbeeld volgen
Aldi Nord en Aldi Süd volgen het voorbeeld van Albert Heijn en Lidl, die in december al zeiden te stoppen met de verkoop van Braziliaans rundvlees. Ook andere grote supermarktketens, zoals Carrefour, doen rundvlees uit het Zuid-Amerikaanse land in de ban.

Aldi Nord is in meerdere Europese landen actief, inclusief Nederland. Aldi Süd bestrijkt, naast Duitsland, onder meer Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in China is de supermarkt actief.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Marktupdate Vlees

Dynamieken vleesmarkten verschillen sterk

Analyse Vlees & Eiwit

Australië wint bij zwakke Amerikaanse rundermarkt

Analyse Vlees & Eiwit

Aanbod slachtrunderen stijgt door mestprobleem

Marktupdate Vlees

Markten varkensvlees en rundvlees lopen uiteen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden