Aldi

supermarkt Aldi

Nieuws Prijsrally

Aldi gooit zuivel- en vleesprijzen flink omhoog

Vanaf maandag 4 april gooit Aldi in Duitsland de prijzen voor zuivel en vlees historisch fors omhoog. Daarmee anticipeert de discounter op de snel gestegen inkoopsprijzen.
1 April 2022
supermarkt

Nieuws Grondstofprijzen

'Supermarkt zet alles op alles tegen prijsverhoging'

Aldi gaat in Duitsland de prijs van veel producten verhogen. Aldi Nederland doet geen uitspraken over prijsverhogingen. Koepelorganisatie CBL zegt dat Nederlandse supermarkten dagelijks alles op alles zetten om de consument niet de dupe te laten worden.
22 Maart 2022
rundvlees

Nieuws Aldi Duitsland

Aldi stopt met verkoop Braziliaans rundvlees

Aldi stopt in Duitsland vanaf juni met de verkoop van rundvlees uit Brazilië. Dat melden Aldi Nord en Aldi Süd. Beide discounters nemen zo meer afstand van ontbossing in het Amazonegebied. Daarbij vormt de stap een onderdeel van de campagne waarin Aldi overgaat op vlees dat 100% Duits is.
21 Februari 2022
Aldi

Nieuws Retail

Aldi breidt assortiment van Nederlands brood uit

Steeds meer supermarktketens zetten in op in eigen land geproduceerde voedingsmiddelen, zo ook Aldi. Deze week maakt de retailer bekend het assortiment van volledig Nederlands bood uit te breiden.
19 Januari 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Aldi in Duitsland wil in de periode tot 2030 geleidelijk toe naar een zuivelaanbod dat voldoet aan hogere dierenwelzijnseisen. Vooral de zogenaamde 'stalmelk' moet uit het schap verdwijnen. De aanpassing hing al een tijdje in de lucht.
13 Januari 2022
Lidl

Nieuws Varkens

Ook Aldi en Lidl willen varken van Duitse origine

De Duitse supermarktgroep Rewe gaf recent aan in de loop van komend jaar alleen nog maar varkensvlees van Duitse origine te willen verkopen. Zij krijgen nu steun van supermarktketens Aldi en Lidl in het land. Die ambiëren namelijk hetzelfde.
2 December 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Aldi

Aldi stapt over op kaas met PlanetProof-keurmerk

Aldi zet in Nederland een nieuwe stap in het verduurzamen van het assortiment. De discounter start namelijk gefaseerd met het certificeren van ‘On the way to PlanetProof’-kaas. Dat maakt het woensdag 15 september bekend. Vanaf november liggen de eerste stukken kaas met het keurmerk in de winkel.
15 September 2021
zuivel boter

Nieuws Retail

Kleine boteroorlog tussen Duitse supermarkten

Duitse supermarkten hebben vorige week - onder aanvoering van Aldi - een kleine boteroorlog ontketend. Gek genoeg lijken de prijsverlagingen los te staan van de normale markt voor boter.
7 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden