Ulf Wittrock / Shutterstock.com

Nieuws Aldi

Aldi stapt over op kaas met PlanetProof-keurmerk

15 September 2021 - Kimberly Bakker

Aldi zet in Nederland een nieuwe stap in het verduurzamen van het assortiment. De discounter start namelijk gefaseerd met het certificeren van 'On the way to PlanetProof'-kaas. Dat maakt het woensdag 15 september bekend. Vanaf november liggen de eerste stukken kaas met het keurmerk in de winkel.

Voor supermarktketen Aldi is de overstap richting PlanetProof-kaas een logische stap. "We zien het als onze verantwoordelijkheid om verantwoorde keuze eenvoudig te maken voor klanten", staat in het persbericht. De discounter zet al sinds 2019 in op 'On the way to PlanetProof'. "Steeds meer zuivelproducten en vrijwel alle aardappelen, groenten en fruit uit Nederland zijn gecertificeerd onder dit keurmerk."

Aldi is een van de eerste supermarkten die PlanetProof-kaas aanbiedt. De melkveehouders die onder het keurmerk leveren, ontvangen een meerprijs bovenop de melkprijs. "En dat is natuurlijk nodig. Tegelijkertijd is tien liter PlanetProof-melk nodig voor de productie van één kilo gecertificeerde kaas." Vanaf november liggen de eerste 450 gram stukken kaas met het duurzaamheidskeurmerk in de schappen.

FrieslandCampina als belangrijke leverancier
FrieslandCampina is ingenomen met de nieuwe commerciële aanwinst. Van de producten die FrieslandCampina bij de retailers in het verse zuivelschap heeft, is meer dan 80% 'On the Way to PlanetProof'. De zuivelonderneming verkoopt ook kaas onder het PlanetProof-keurmerk aan een reeks grote Nederlandse retailpartijen, maar nog niet aan alle. Aldi mag het nu aan dat rijtje toevoegen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Interview Gijs Dröge

'Ooit wordt PlanetProof-keurmerk overbodig'

Analyse Grondstoffen

Verwachte vraaguitval remt kaasprijzen

Nieuws Ondernemen

De Fryske wordt coöperatie van boeren én klanten

Nieuws ondernemen

Milcobel wil positie in mozzarella verstevigen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden