PlanetProof

Planetproof Gijs Droge

Interview Gijs Dröge

'Ooit wordt PlanetProof-keurmerk overbodig'

On the way to PlanetProof viert deze week zijn vijfjarige bestaan. Reden voor een gesprek met Gijs Dröge, directeur van Stichting Milieukeur over het keurmerk. 
6 Oktober 2023
planetproof kaas

Nieuws Kaas

FrieslandCampina lanceert planeetvriendelijke kaas

De Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel is nu ook verkrijgbaar met het On the way to Planetproof-keurmerk. De kaas is vandaag (vrijdag) officieel geïntroduceerd bij de opening van de Alkmaarse Kaasmarkt. Daar overhandigde melkveehouder Joep Verbij, de eerste kaas van dat type aan Harm Fokker van inkooporganisatie Superunie. 
16 September 2022
Planetproof

Nieuws Milieukeur

Deel consumenten kijkt bewust naar keurmerk

Een derde van de consumenten koopt regelmatig producten met een keurmerk. Vooral in het geval van groente en fruit, eieren en zuivel. Dat blijkt uit onderzoek dat Stichting Milieukeur (SMK, onder meer van keurmerk On the way to PlanetProof) door Bloakes heeft laten uitvoeren.
12 September 2022
Hak

Nieuws HAK

Hak wil scoren met groenteteelt van dichtbij

Groentefabrikant HAK in Giessen wil de consument meer producten van dichtbij laten eten, zonder daarbij terug te vallen op een verschraald aanbod. HAL zet daarom in op de campagne 'liefde voor lokaal' en laat met een Veldvinder zien waar veel teelten plaatsvinden.
11 April 2022
Planetproof

Nieuws PlanetProof

Keurmerk 'On the way to PlanetProof' blijft groeien

Het areaal plantaardige producten dat wordt geteeld volgens de eisen van het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ is het afgelopen jaar met 24% gestegen tot 54.190 hectare. In ons eigen land steeg het PlanetProof-areaal met 15% naar 43.107 hectare. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Stichting Milieukeur (SMK).
2 Maart 2022
consumenten certificaat

Opinie Krijn J. Poppe

Certificering en labelen: meer of minder zuur?

Misschien kan de overheid maar beter de minimumeisen in de markt vergroten in plaats van te vertrouwen op de consument die met de toegevoegde informatie de juiste keuze maakt. Zelf zie ik ook veel in een tussenweg: één bedrijfscertificering op een complete set van issues.
1 Februari 2022
Planetproof

Achtergrond PlanetProof

Staan neuzen al dezelfde kant op in PlanetProof?

Deze week is voor het eerst een ‘On the way to PlanetProof’-week georganiseerd, vanuit Stichting Milieukeur. Deze actieweek moet de consument precies laten zien hoe groot het assortiment aan PlanetProof-artikelen al is. Een half jaar geleden moest het keurmerk echter nog een flinke lading kritiek verwerken vanuit de primaire sector. De vraag was toen nog: staan de neuzen ooit dezelfde kant op bij PlanetProof? Daar lijkt het nu wel steeds meer op.
16 September 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Aldi

Aldi stapt over op kaas met PlanetProof-keurmerk

Aldi zet in Nederland een nieuwe stap in het verduurzamen van het assortiment. De discounter start namelijk gefaseerd met het certificeren van ‘On the way to PlanetProof’-kaas. Dat maakt het woensdag 15 september bekend. Vanaf november liggen de eerste stukken kaas met het keurmerk in de winkel.
15 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden