FrieslandCampina

Nieuws Kaas

FrieslandCampina lanceert planeetvriendelijke kaas

16 September 2022 - Max van der Heijden

De Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel is nu ook verkrijgbaar met het On the way to Planetproof-keurmerk. De kaas is vandaag (vrijdag) officieel geïntroduceerd bij de opening van de Alkmaarse Kaasmarkt. Daar overhandigde melkveehouder Joep Verbij de eerste kaas van dat type aan Harm Fokker van inkooporganisatie Superunie. 

De kaas wordt gemaakt van On the way to Planetproof-melk. Daarvoor krijgen de boeren een extra toeslag. Iets dat Verbij ziet als een beloning voor de extra duurzaamheidsinspanningen. 

"Ik ben er trots op dat ik namens alle On the way to PlanetProof-melkveehouders in Noord-Holland de bel mocht luiden en de eerste kaas mocht aanbieden", aldus Verbij, die sinds kort On the way to PlanetProof-melk levert aan FrieslandCampina. Zijn melkveebedrijf staat in het Noord-Hollandse Den Ilp. "De toeslag die wij als melkveehouders hiervoor ontvangen zie ik echt als een beloning voor onze extra duurzaamheidsinspanningen.''

Volgens Joris Vogelpoel, Chief Commercial Officer bij kaasgroothandel Zijerveld, blijft de vraag naar zuivelproducten die voldoen aan hoge eisen op het gebied van dier, natuur en klimaat, toenemen. ''Het is goed om te zien dat steeds meer klanten waarde hechten aan het On the way to PlanetProof-keurmerk. Met de introductie van Noord-Hollandse kaas met dit duurzaamheidskeurmerk spelen wij in op deze marktvraag. Met de extra vergoeding die de boer ontvangt, helpen we hem bij het verder verduurzamen van zijn bedrijfsvoering'', zo legt Vogelpoel uit. 

Inmiddels zijn ruim 40 leden-melkveebedrijven in Noord-Holland On the way to PlanetProof-gecertificeerd. De kaas is vanaf medio oktober verkrijgbaar bij de versafdeling van de Plus, Sligro, Boon's Markt, COOP, Dirk, Boni en SPAR. Het gaat om stukken en plakken van de Noord-Hollandse Gouda 48+, jong, jong belegen en belegen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Interview Gijs Dröge

'Ooit wordt PlanetProof-keurmerk overbodig'

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden