Eigen foto

Nieuws PlanetProof

Keurmerk 'On the way to PlanetProof' blijft groeien

2 Maart 2022 - Kimberly Bakker

Het areaal plantaardige producten dat wordt geteeld volgens de eisen van het keurmerk 'On the way to PlanetProof' is het afgelopen jaar met 24% gestegen tot 54.190 hectare. In ons eigen land steeg het PlanetProof-areaal met 15% naar 43.107 hectare. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Stichting Milieukeur (SMK).

Het totale aantal hectares van buitenlandse keurmerkhouders groeide het afgelopen jaar naar 11.083 hectare. Dat is een stijging van maar liefst 80% in vergelijking tot één jaar eerder. De grootste toename is zichtbaar in Duitsland, gevolg door Spanje. Zo meldt Stichting Milieukeur. In Nederland is dus een stijging zichtbaar van 15%. Het gecertificeerde areaal tafelaardappelen bedraagt 58% van het totale Nederlandse areaal, voor groenten en kruiden (open teelt) is dat 53% en voor fruit is dit 38%. "Voor bijna alle sectoren is het aandeel gestegen, alleen bij bloembollen niet."

Er zijn nu in totaal 1.973 bedrijven die hun plantaardige producten op basis van de criteria van 'On the way to PlanetProof' op de markt brengen. Daarbij betreft het 148 handelsbedrijven. Het is een groei van 18% ten opzichte van één jaar eerder. "Ook zijn er nog dertien bedrijven gecertificeerd voor de bewerking en verwerking van plantaardige producten." Eén van de bedrijven die zich afgelopen jaar aan de lijst toegevoegd heeft, is HAK.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Interview Gijs Dröge

'Ooit wordt PlanetProof-keurmerk overbodig'

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden