Stichting Milieukeur

Planetproof

Nieuws PlanetProof

Keurmerk 'On the way to PlanetProof' blijft groeien

Het areaal plantaardige producten dat wordt geteeld volgens de eisen van het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ is het afgelopen jaar met 24% gestegen tot 54.190 hectare. In ons eigen land steeg het PlanetProof-areaal met 15% naar 43.107 hectare. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Stichting Milieukeur (SMK).
2 Maart 2022
Boerenbusiness sjaak van der tak Planetproof

Achtergrond PlanetProof

'Een volledig Nederlands schap kan de toekomst zijn'

Een schap in de supermarkt met alleen maar producten van Nederlandse bodem. Het is iets wat supermarktketen Albert Heijn onderzoekt en eind volgend jaar zou willen invoeren. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak vindt het een mooie manier om in Nederland van duurzaam produceren naar duurzaam consumeren te gaan. Dat vertelde hij tijdens de aftrap van de eerste 'On the way to PlanetProof'-week op het bedrijf van fruitteler Bert den Haan in Kerk-Avezaath.
13 September 2021
Planetproof

Nieuws PlanetProof

On the way to PlanetProof krijgt een eigen week

Het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ krijgt een eigen week. Komende week organiseert SMK – samen met supermarkten en foodmerken – namelijk voor het eerst de zogenaamde ‘On the way to PlanetProof’-week. In deze week moet het aanbod van producten met het keurmerk extra onder de aandacht gebracht worden bij de consument. Uiteindelijk is het doel: de consument stimuleren om een gezondere keuze te maken in de supermarkt.
8 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden